J18: Hemmaseger mot Mora

Det blev grinigt och grisigt i slutet av matchen mellan Brynäs och Mora och bland annat ett matchstraff delades ut, men Brynäs visade sig ändå vara det starkaste laget i slutändan.

Brynäs fick dessutom en kanonstart på matchen för efter bara två spelade minuter satt Adam Bäckehags skott i nätmaskorna och det var 1–0 till hemmalaget. Därefter gick matchen fram och tillbaka över banan men med två och en halv minut kvar av perioden kom nästa backmål, då Victor Söderström hittade rätt efter att han stuckit fram på returen från Samuel Solems skott.

Laget ökade sedan på ledningen till 3–0 fyra minuter in på den andra perioden, då Oscar Birgersson stod som målskytt, och segern var inte långt borta i det skedet. Men Mora kom tillbaka in i matchen och tio minuter senare fick man in en reducering på Samuel Ersson.

Sedan hann man spela nästan halva den tredje perioden innan någonting spännande skulle hända. Simon Appelquist avlossade ett skott som tog i nättaket och när domaren blåste mål kom det vilda protester från bortabåset. Beslutet stod sig dock och det var 4–1 till Brynäs.

Mora fick sedan chansen två gånger om i powerplay när Brynäs drog på sig utvisningar för charging och slashing, men där fick man inte riktigt till någonting. När det sedan blev lite irriterat mellan lagen och Brynäs ådrog sig ett matchstraff kom det en ny reducering från bortalaget, men närmare än så kom man inte i den här matchen. Brynäs höll ifrån och jobbade bra i försvaret vilket gjorde att man tog med sig de tre poängen.

Brynäs IF – Mora IK 4–2 (2–0, 1–1, 1–1)
Skott: 26–25 (8–4, 9–11, 9–10)
Utv: 43–6 (2–2, 12–0, 29–4)