J18: Hattrick av Andersson när Brynäs besegrade Kumla

Det hände mycket när J18 mötte Kumla på bortaplan på torsdagen. Max Miller gjorde sitt första mål och Pontus Andersson fixade ett hattrick när Brynäs så gott som körde över sina motståndare.

Mardrömmen började redan innan två minuter hade avklarats av matchen för hemmalaget Kumla. På hela matchens första utvisning, som föll efter 34 sekunder, kunde Marcus Westfält skicka in ledningsmålet för Brynäs, på pass av Adam Bäckehag. Därefter gick det lite trögt för gästerna, som fick iväg 21 skott i perioden, men man lyckades också fixa in 0–2 efter 14 minuter genom William Alftberg och man hade där en skön känsla in i mittenakten.

Där blev dock åka av rejält. Inom loppet av exakt två minuter gjorde Pontus Andersson och Oscar Birgersson var sitt mål och helt plötsligt hade ledningen fördubblats till 0–4. Brynäs fortsatte sedan obarmhärtigt framåt och Simon Appelquist och Max Miller noterades för var sitt mål medan Pontus Andersson satte sitt andra för matchen och det stod helt plötsligt 0–7 efter två spelade perioder.

35 sekunder hann man sedan spela av den tredje perioden innan det skulle smälla igen. Backen Rasmus Sandin satte då dit 0–8 i powerplay och det var egentligen kört för Kumla, som blev fullständigt tillbakatryckta. Samuel Solem utökade till 0–9 i nästa powerplay och, med sitt andra mål för matchen, gjorde Marcus Westfält att det blev tvåsiffrigt minuten senare.

Pontus Andersson fullbordade sedan sitt hattrick när han gjorde 0–11 och en Brynässeger var definitivt i hamn. Kumla lyckades reducera till 1–11 med cirka sex minuter kvar, men det hade ingen större betydelse när Brynäs gick och vann matchen i storartad stil.

Kumla HC – Brynäs IF 1–11 (0–2, 0–5, 1–4)
Skott: 14–62 (2–21, 4–20, 8–21)
Utv: 10–2 (4–0, 2–2, 4–0)