U16: Förlust mot Västerås

Trots hela 56 skott mot mål förlorade U16 med 1–0 hemma mot Västerås. Gästerna avgjorde matchen i mitten av den första perioden

Det går tufft för U16 i spelet just nu. Efter att ha spelat två matcher utan att göra mål i avslutningen av TV-pucken blev det också mållöst när man tog emot Västerås i Gavlerinkens B-hall.  Det spelade ingen roll hur många skott Brynäs avslutade mot Hugo Homström i bortakassen – målvakten ville inte ge upp sin nolla över huvud taget.

Därför blev det också avgörande när Västerås lyckades få in en puck på Adam Mattsson i den första perioden. Detta föll efter 13.03, då Gustav Svartsgård hittade nätmaskorna. Brynäs hade sedan en puck som gick i innerribban, men då ingen av domarna kunde se att pucken varit inne blev det inte godkänt och 0–1 stod sig.

Just 0–1 stod sig också genom de två kvarvarande perioderna, trots att Brynäs skickade iväg massvis med puckar mot mål och dessutom skapade sig ett antal vassa chanser i det offensiva spelet. Men puckarna vägrade korsa mållinjen och gästande Västerås gick segrande ur mötet.

Brynäs IF – VIK Västerås HK Ung 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
Skott: 56–13 (20–7, 13–2, 23–4)
Utv: 6–12 (2–4, 0–6, 4–2)