J20: Förlust i Leksand

Det var målsnålt och jämnt i seriefinalen mellan Leksand och Brynäs under lördagen. Trots en Brynäsledning från Samuel Asklöf i den andra perioden var det hemmalaget som skulle gå segrande ur striden. Med ett tidigt mål i den tredje perioden avgjorde Leksand och målskörden stannade vid 2–1.

Seriefinal, ettan Leksand mot tvåan Brynäs, rivalmöte och seriens två målgladaste lag var förutsättningarna i Tegera Arena vid lunchtid på lördagen. Lagen, som bägge gått starkt i SuperElit Norra under de 19 matcher som spelats, inledde avvaktande och det blev inte allt för många målchanser i den första perioden. Detta trots att Brynäs prickade både stolpen och ribban med två skiljda skott i inledningen.

Målen väntade istället med att komma och det var gästande Brynäs som hittade nätmaskorna först. Adam Hirsch serverade Samuel Asklöf med en passning och när Asklöf fiskade upp sin egen retur kunde han sätta 0–1 på Leksandsmålvakten, fem minuter in på mittenakten.

Leksand jobbade sig dock in i matchen mer och mer och det gick till och med så långt att Brynäs tog en timeout för att samla sig. Men den hjälpte inte särskilt mycket alls och nästan exakt tio minuter efter Asklöfs ledningsmål kunde Leksand kvittera till 1–1 – som också var ställningen efter två spelade perioder.

I början av den tredje perioden kom sedan en kalldusch. Redan efter 58 sekunder fick Leksand in 2–1 när man, på något sätt, lyckades valla in pucken via Samuel Ersson mellan stolparna. Denna ledning höll sedan hemmalaget intakt perioden ut, då Brynäs aldrig riktigt lyckades få till något offensivt spel, och Leksand gick segrande ur mötet.

Brynäs har totalt tagit 5 av 9 poäng mot Leksand i SuperElit Norra. Det har blivit en seger på ordinarie tid, en straffseger och en förlust.

Leksands IF – Brynäs IF 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Skott: 38–27 (9–6, 13–11, 16–10)
Utv: 6–6 (4–2, 2–2, 0–2)