J20: Dubbla hemmasegrar mot Stockholmslagen

Det blev full pott för J20 när man tog emot Djurgården och AIK i två matcher under helgen. På söndagen besegrades jumbon AIK med 4–1 efter att Linus Ölund öppnat målskyttet på ett friläge.

Toppen mot botten var det som gällde när AIK kom på besök till Gavlerinken på söndagseftermiddagen. Stockholmarna, som är tabelljumbo, fick det också tufft mot Brynäs matchen igenom. Det började när klockan tickade upp på exakt åtta minuter i den första perioden. Då skickade Marcus Ersson upp pucken till en helt ren Linus Ölund, som distinkt kunde stänka in 1–0 på sitt friläge.

Detta blev också det enda målet i den första perioden och det var sedan i mittenakten som det exploderade en aning. Inom loppet av femton sekunder gjorde Adam Hirsch och Lucas Hedlund var sitt mål och 1–0 hade snabbt blivit 3–0, vilket gjorde att AIK begärde en timeout.

Den hjälpte dock inte allt för mycket och när Pontus Edman skickade in 4–0 mitt i den tredje perioden kändes det som att matchen i stort sett var över. AIK fick till slut in en reducering på Oliver Dackell och slutresultatet skrevs till 4–1 efter full tid.

Brynäs IF – AIK 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
Skott: 25–26 (8–6, 10–9, 7–11)
Utv: 8–8 (0–2, 2–4, 6–2)