J18: Effektivt powerplay sänkte Västerås

Brynäs hade ett riktigt effektivt powerplay när man tog emot Västerås på hemmaplan under torsdagen. Hela tre av fyra numerära överlägen slutade i mål för hemmalaget när man till slut vann med 5–1.

Lagkapten Linus Udd-Hellgren svarade för två mål och ett assist mot Västerås.

Efter bortasegern mot Hudiksvall på tisdagen följde Brynäs upp med att ta emot Västerås i Gavlerinken två dagar senare. Man fick också en stabil start då man tidigt kunde döda av ett boxplay som kommit från en hakning. När man sedan också fick en egen chans att spela powerplay kom också matchens första mål när Marcus Westfält slog till, på pass av Linus Udd-Hellgren och David Ojamäe.

Det var också det enda målet i den första perioden, men Brynäs skulle mata på mer under de två som återstod. Fem minuter in på den andra perioden utökade Oscar Birgersson till 2–0 och när Västerås sedan drog på sig ett lagstraff för att ha spelat med för många spelare slog Gabriel Seger till och skickade in lagets andra powerplaymål för kvällen – någonting som betydde 3–0.

Västerås reducerade sedan bara 20 sekunder senare, men det störde inte hemmalaget särskilt mycket, då man fyllde i med två mål till i den tredje perioden. Det första kom tre minuter in, då David Ojamäe hittade rätt, och det andra när Linus Udd-Hellgren nätade i ännu ett powerplay.

Dessa två mål innebar att Brynäs drog ifrån till 5–1 och det blev också slutresultatet i matchen.

Brynäs IF – VIK Västerås HK 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)
Skott: 28–25 (9–9, 13–8, 6–8)
Utv: 10–8 (4–2, 2–4, 4–2)