U16: Brons efter tvåsiffrigt mot Frölunda

U16 tog hem bronset efter en förkrossande seger mot Frölunda. 4-10 blev slutresultatet sedan Simon Appelquist gjort hattrick och Adam Boqvist svarat för två av målen.

Det blev 8-2 till Frölunda senaste gången lagen möttes, men när bronsmatchen gick av stapeln 09.00 på fredagen var det Brynäs som var det bättre laget och man tog också kommandot ganska omgående. Sebastian Sundlöv inledde nämligen målskyttet efter åtta minuter och när Brynäs sedan satt utvisade skrinnade Alex Lind iväg och satte 0-2 i det numerära underläget. Frölunda gjorde sedan 1-2 i slutet av den första perioden, men Brynäs hade ett övertag inför mittenakten.

I den andra perioden blev det sedan åka av för hemmalaget Frölunda. Brynäs tryckte gasen i botten och när Simon Appelquist satte 1-3 tog hemmaspelande Frölunda en timeout. Men den hjälpte inte göteborgarna särskilt mycket för bara några minuter senare gjorde Appelquist också 1-4 på pass av kedjekamraterna Oscar Birgersson och Gabriel Deutsch.

Laget klarade sedan av en utvisning och kort därefter prickade Adam Boqvist in 1-5 i samma kryss som han gjorde mål mot HV71 och Frölunda var i brygga. Adam Bäckehag var sedan nästa back på tur att näta innan Boqvist även han gjorde sitt andra mål för matchen och 1-2 hade blivit 1-7 på 16 minuter. När Frölunda sedan bytte målvakt passade Gabriel Deutsch också på att göra mål, bara 30 sekunder efter bytet, och 1-8 var resultatet efter två perioder.

Brynäs ökade sedan på till 1-9 genom Kevin Lilja i inledningen på den tredje perioden och segern var definitivt i hamn. När Frölunda fick spela powerplay fick man dock in ett par kassar i målet, men när Appelquist fullbordade sitt hattrick fram till ställningen 4-10 återstod det endast sju och en halv minut av matchtiden. Resultatet höll sig sedan också resten av matchtiden och Brynäs knep bronsmedaljen.

– Det var skönt att vi tog hem tredjepriset, säger Simon Appelquist. Vi gör två riktigt stabila perioder och kanske släpper in dem litegrann sedan i tredje, men vi klarar att vinna ändå så det känns riktigt bra.