J18: Vinst i första åttondelen

J18 gick segrande ur den första åttondelsfinalen. På bortaplan vann man mot Örebro efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge. Casper Evertsson och Pontus Edman svarade för två mål vardera.

En av tvåmålsskyttarna, Casper Evertsson

Brynäs fick en riktigt tuff start i den första åttondelsfinalen. I Behrn Arena var det Örebro som var vassast till en början och man fick in matchens första mål redan efter 57 sekunder. Nästa mål kom mindre än två minuter senare och då tog Brynäs en välbehövlig timeout, då man inte fått den inledning på matchen man ville.

Efter timeouten jobbade man sig tillbaka och genom Casper Evertsson och Pontus Edman såg man till att det var kvitterat till 2-2 i pausen. Brynäs var sedan tillbaka på riktigt när knappa fem minuter hade spelats av mittenakten. Då slog Filip Sarlind till och 2-3 var ett faktum. I slutet av perioden skickade också Pontus Edman in sitt andra mål för matchen i powerplay och Brynäs hade gjort en helvändning.

Det blev sedan lite skakigt mot mitten av den tredje perioden, då Örebro kröp närmare genom en reducering, men Brynäs lyckades hålla undan resten av tiden. När sedan hemmalaget tog ut målvakten mot slutet kunde även Casper Evertsson svara för sitt andra mål i matchen när han prickade den öppna kassen.

Brynäs vann alltså matchen med 3-5 och har matchboll inför lördagens hemmamatch.

Örebro HK - Brynäs IF 3-5 (2-2, 0-2, 1-1)
Skott: 26-33 (11-12, 6-5, 9-16)
Utv: 8-10 (2-2, 2-6, 4-2)