J18: Förlust i avgörande matchen

Brynäs är utslagna ur slutspelet efter en uddamålsförlust i den avgörande kvartsfinalen. Jesper Boqvist och Gabriel Seger nätade för Brynäs.

I den avgörande kvartsfinalen var det Leksand som kom ut hetast i matchen. Hemmalaget låg på hårt mot Oliver Dackell och hade pucken större delen av den första perioden. Men trots detta slutade perioden 0-0 och det var fortsatt jämnt inför mittenakten.

Där spottade Brynäs upp sig och spelade mycket bättre och efter cirka fem minuter fick detta utdelning. Oliver Nordberg serverade Jesper Boqvist med en galant passning och Boqvist kunde sätta 0-1 på sitt friläge, till vilda hejarop från bänken. Denna ledning höll man också intakt genom perioden och det var Brynäs som var i förarsätet inför tredje.

I den avslutande perioden hann det sedan gå knappa åtta minuter innan någonting skulle hända i protkollet. Trots att Brynäs skapade chanser framåt så ville inte pucken in. När sedan Leksand hindrade Oliver Dackell från att ta sig till pucken kunde hemmalaget också kvittera till 1-1. Detta blev sedan 2-1 några minuter senare och när Brynäs tog ut målvakten för en extra utespelare kom också 3-1 i tom kasse.

Men Brynäs fortsatte att satsa framåt och med bara minuten kvar kunde Gabriel Seger reducera till 3-2. Tyvärr fick man dock inte in några fler mål på David Otter i Leksandskassen och hemmalaget tog hem matchen.