U16: Bortaseger mot Mora

U16 besegrade Mora på bortaplan med 3-5 efter att Alex Lind och Martin Johannesson svarat för två mål vardera.

Serieledande Brynäs besökte under lördagen bottenplacerade Mora i Orsa Ishall och man visade ganska tydligt varför man leder serien under den första perioden. 20 skott avlossade man framåt och tre av dessa hittade nätmaskorna bakom målvakten August Eriksson då Alex Lind svarade för en och Martin Johannesson två kassar.

Brynäs fortsatte sedan på den inslagna vägen och två minuter in på den andra perioden utökade Philip Holmli till 0-4, framspelad av tidigare målskytten Alex Lind, och Victor Söderström. Lagen fick sedan sitta av en utvisning var för hakning och tripping, men ingenting mer hände just i den andra perioden.

Mora hämtade istället upp sig när den tredje perioden drog igång. Efter två minuter reducerade man till 1-4 och när det sedan återstod mindre än fem minuter kom också 2-4 och 3-4 på väldigt kort tid. Men Brynäs höll ifrån och precis när matchtiden tog slut skickade Alex Lind in 3-5, som blev slutresultatet i matchen.

Mora IK - Brynäs IF 3-5 (0-3, 0-1, 3-1)
Skott: 31-56 (5-20, 16-18, 10-18)
Utv: 10-4 (4-0, 2-2, 4-2)

0-1 (11.20) Alex Lind (William Harila)
0-2 (12.57) Martin Johannesson (Victor Söderström, Sebastian Sundlöv) PP1
0-3 (17.56) Martin Johannesson (Sebastian Sundlöv)
0-4 (22.00) Philip Holmli (Alex Lind, Victor Söderström)
1-4 (42.33) Gustav Ytfeldt (Emil Erkgärds)