J20: Seger i Ängelholm

J20 besegrade Rögle med 5-2 efter två mål vardera av Manne Mattisson och Alexander Bjurström. Samuel Asklöf svarade även han för ett mål i segermatchen.

Efter att Brynäs besegrat Rögle med 11-1 på hemmaplan var det nog många som förväntade sig en lätt match när lagen nu skulle mötas i Ängelholm. Men även om den inte blev så enkel som man kanske hade kunnat tro så var det Brynäs som satt i förarsätet nästan hela tiden. Nio minuter in på den första perioden tog också laget ledningen med 0-1, då Samuel Asklöf skickade in pucken i målet. Man fick sedan klara av en utvisning för interference mot slutet av perioden och 0-1 stod sig in i mittenakten.

Brynäs fick även spela boxplay tre minuter in på perioden, då för en slashing, och någon minut efter att man klarat av den utvisningen kvitterade Rögle till 1-1 genom Victor Laz. Knappa minuten senare drog Rögle på sig en utvisning för high sticking och Brynäs tog en timeout för att prata igenom sitt spel. Detta hjälpte också, för knappa halvminuten in på powerplayet gjorde Manne Mattisson 1-2 på pass av backarna Philip Alftberg och Johan Grönqvist.

Rögle gav dock inte upp i första taget i matchen och efter att man hade klarat av två egna boxplay kunde Albin Nilsson kvittera till 2-2. Spelet forgick sedan i cirka fyra minuter innan Brynäs verkligen varvade upp. Alexander Bjurström och Manne Mattisson gjorde då var sitt mål med ett mellanrum på 17 sekunder och det stod helt plötsligt 2-4 på tavlan.

Denna ledning höll sedan Brynäs genom hela den tredje perioden och när Rögle valde att plocka ut målvakten och satsa på en sjätte utespelare gjorde Alexander Bjurström sitt andra mål för matchen när han skickade in 2-5 i den tomma kassen. Resultatet stod sig sedan matchtiden ut och Brynäs tog med sig tre sköna poäng från mötet.

– Det är en klart godkänd match från oss, säger tränare Mats Bäcklin. Vi är lite svajiga och Rögle är stundtals farliga mot oss men över 60 minuter så vinner vi rättvist.

Rögle BK - Brynäs IF 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)
Skott: 24-49 (11-19, 6-19, 7-11)
Utv: 10-8 (2-2, 6-2, 2-4)