J20: Brynäs nollade Luleå

I helgens första av två matcher besegrade Brynäs gästande Luleå med 3–0 efter att ha satt två av målen i numerärt överläge. Oliver Nordberg var poängbäst med ett mål och två assist i segermatchen.

Det var en jämn och svårspelad match för bägge lagen när Brynäs och Luleå drabbade samman för helgens första av två matcher i Gavlerinken Arena. Trots att lagen fick en chans vardera i powerplay i inledningen av den första perioden så höll målvakterna tätt nästan hela vägen. Men ett mål skulle trots allt trilla in – och detta just på en utvisning. Det kom när August Berg plockade ner pucken med handen och sedan snyggt kunde raka in den i målet fram till 1–0 – med 23 sekunder kvar av den första perioden.

Därefter spelade man en mållös andraperiod där allt som fördes in i protokollet var utvisningar, trots att Brynäs hade en handfull riktigt vassa lägen att utöka sin ledning. Luleå pressade sedan på rejält i inledningen av den tredje perioden och efter 7.38 tog Brynäs timeout för att inte bli allt för tillbakapressade av sina motståndare, vilket också gav också resultat.

När gästande Luleå åkte ut för en hög klubba kunde Manne Mattisson fint skicka in 2–0 – ännu en gång i powerplay – och Brynäs fick lite andrum ner till sina motståndare. Strax efter att hemmalaget sedan klarat av en egen utvisning kunde också Oliver Nordberg skicka in 3–0 med fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

Brynäs kunde sedan hålla Luleå på utsidan resten av matchen och Oliver Dackell fick fint hålla nollan i fredagens möte.

Brynäs IF – Luleå HF 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
Skott: 31–31 (13–9, 7–9, 11–13)
Utv: 14–12 (4–4, 6–4, 4–4)