J18: Bortaseger i Falun

Brynäs hade en relativt enkel resa borta mot Falu IF på torsdagskvällen. Man fick både se två tvåmålsskyttar i David Ojamäe och Albin Kedbrant och sedan svarade Abbe Broberg dessutom för sitt första mål i J18-tröjan när laget vann med 8–1.

J18 hade en aningen trevande inledning på bortamatchen i Falun på torsdagen. Det dröjde ända tills att det återstod 3.20 av den första perioden innan det första målet skulle komma – och det var då David Ojamäe hittade krysset med ett välplacerat skott.

Desto målrikare blev det dock i de två kvarvarande perioderna. 36 sekunder in på den andra perioden ökade Linus Udd-Hellgren på till 0–2 och tio minuter senare kunde Abbe Broberg, från U16, sätta sitt första mål i J18 när han gjorde 0–3 på pass av Kedbrant och Seger.

Men sedan kröp hemmalaget närmare, i alla fall litegrann, när man reducerade till 1–3 precis efter att Brynäs blivit fulltaliga från en utvisning för interference. Det påverkade dock inte gästerna särskilt mycket och nästa gång man spelade boxplay kunde Albin Kedbrant sätta sitt första mål för matchen fram till 1–4.

Den tredje perioden ägde sedan Brynäs nästan helt och hållet. Adam Bäckehag utökade till 1–5 efter 3.38 och sedan drog det iväg till 1–8 efter att Victor Söderström nätat tillsammans med David Ojamäe och Albin Kedbrant, som alltså gjorde två mål vardera i matchen.

Falu IF – Brynäs IF 1–8 (0–1, 1–3, 0–4)
Skott: 32–50 (10–11, 11–19, 11–20)
Utv: 6–31 (0–2, 2–4, 4–25)

0–1 (16.40) David Ojamäe (Marcus Westfält, Linus Udd-Hellgren)
0–2 (20.36) Linus Udd-Hellgren (David Ojamäe, Marcus Westfält)
0–3 (30.28) Abbe Broberg (Albin Kedbrant, Gabriel Seger)
1–3 (38.36) Calle Lagergren (Pontus Eriksson, Benny Borg)
1–4 (39.19) Albin Kedbrant (Victor Söderström, Gabriel Seger) SH1
1–5 (43.38) Adam Bäckehag (Marcus Westfält)
1–6 (50.23) Victor Söderström (Gabriel Seger, Abbe Broberg)