J20: Lööke avgjorde på straffar

J20 plockade med sig två poäng från Södertälje under kvällen. Felix Sandström spikade igen helt i straffläggningen, medan Jens Lööke gjorde det enda målet.

Brynäs fick återigen en tuff start på sin match i fortsättningsserien. Hemmaspelande Södertälje spräckte Felix Sandströms målnolla redan 1.53 in i den första perioden, och man fick ladda om direkt. Det tog en liten stund, men i den andra perioden la man i en högre växel och körde för fullt. Då kom också målet för Brynäs del, då Johannes Nilsson slog till i powerplayspelet och kvitterade till 1-1.

Tvåmålsskytten Johannes Nilsson

Nilsson fortsatte även på den inslagna vägen bara en och en halv minut senare, då han gav sitt lag ledningen med 1-2. Efter det blev det mållöst några minuter, innan Kim Persson visade att han verkligen hittat målformen nu på vårsäsongen. Två minuter från periodpausen prickade han in 1-3, och ledningen kändes stabil. Men Södertälje höll inte med. När man fick chansen att spela powerplay mot slutet av perioden slog man till, och med bara en ynka sekund från pausvilan kom redcueringen till 2-3.

Sju minuter hann det gå av den tredje perioden innan Alexander Bjurström, som var upplånad från J18, utökade Brynäs ledning till 2-4, assisterad av Lucas Carlsson och Fredrik Blom. Men Södertälje vägrade fortsatt att ge upp, och man lyckades både reducera och kvittera innan matchen hade nått full tid. Detta gjorde att man fick spela en övertidsperiod, som blev mållös, och matchen fick avgöras på straffar. I straffläggningen spikade Felix Sandström igen helt och Jens Lööke blev matchvinnare när han satte sin puck i mål.

Jens Lööke

– Egentligen spelar vi bara bra i en period idag, säger tränare Niklas Gällstedt. Jag är nöjd med hur vi spelar i den andra perioden samtidigt som det är stark att ta två poäng idag. Felix spelar riktigt bra idag och är stabil i kassen, utan honom hade vi nog inte vunnit.

Södertälje SK - Brynäs IF 4-5 (1-0, 1-3, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott: 37-40 (9-10, 10-14, 17-11, 1-4, 0-1)
Utv: 33-31 (29-27, 2-4, 0-0, 2-0, 0-0)