U16: Halldén glänste mot Färjestad

Brynäs tog mycket fint hem matchen mot Färjstad på lördagseftermiddagen. William Halldén stod för två mål i segermatchen.

Taggade till tusen tog U16 emot då serieledande Färjestad hemma i Gavlerinken på lördagseftermiddagen. Och efter en ganska tillbakapressad förstaperiod, där man också tog timeout efter elva minuter, började Brynäs visa upp sig från sin bästa sida.

Bara 45 sekunder in på den andra perioden kunde Brynäs pricka in ledningsmålet på Färjestads målvakt, och detta kom i powerplay, då Max Lundén spelade fram pucken till Hampus Lindberg, som kunde pricka nätet. Men Färjestad kom tillbaka, och knappt fyra minuter efter Brynäs mål så kom kvitteringen. Men det sänkte inte laget, och i boxplay mitt i perioden klev kapten Gabriel Seger fram och skickade snyggt in 2-1 med en backhand. Därefter följde William Halldén med sitt första mål, bara 43 sekunder från periodpausen, och Brynäs hade ett starkt grepp om matchen.

Början av den tredje perioden blev så gott som en repris på den andra, och i powerplay gjorde dagens andra back mål, då Lucas Gustavsson skickade in 4-1 efter 43 sekunder. Därefter turades lagen om att sitta i utvisningsbåset, och Färjestad hann också med en timeout, innan William Halldén skulle göra sitt andra mål för matchen, i boxplay. Detta sedan Färjestad plockat ut sin målvakt i båset. Men 5-1 blev inte det sista som hände i matchen. När det återstod 51 sekunder fick gästerna in en reducering, och det skrev slutresultatet till 5-2.

– Det var en riktigt skön vinst, säger William Halldén. Med en helt okej insats från min sida. Och det var en rolig match att spela, med mycket fysiskt spel och lite efterslängar och så där. Nu ska vi fortsätta på vinnarspåret och ta Leksand också.

Johannes Eliasson räddade 41 av 43 skott och hade en räddningsprocent på 95,35%.