U16: Tvåsiffrigt mot Mora

Brynäs tog en komfortabel hemmaseger mot Mora i eftermiddag med hela 10-1. Det fanns en mängd flermålskyttar i laget där bland annat Max Lundén satte ett hattrick i första perioden och kapten Gabriel Seger stod för hela fem poäng totalt.

Brynäs satte in högsta växeln redan från början och ville visa vem som skulle föra matchen idag. Redan efter en och en halv minut gör Max Lundén sitt och Brynäs första mål i matchen. När Mora sedan fick chansen att spela i numerärt överläge tog man över helt och gjorde två mål i samma underläge genom Linus Brodd och återigen Max Lundén. Men Mora skulle ändå komma tillbaka och göra lite match av det hela och fick in en reduceringspuck till 3-1 efter cirka sex spelade minuter men det gillades inte av Brynäs som endast sex sekunder (!) senare gör 4-1 genom Max Lundén som där fullbordade sitt hattrick.

Den andra perioden börjar om än bättre än den första när kapten Gabriel Seger gör sitt första mål i matchen till 5-1 efter endast 51 spelade sekunder och man börjar där att dra ifrån Mora fullständigt. I poweplay skulle Linus Udd-Hellgren utöka ledningen ytterligare till 6-1 och innan perioden är färdigspelad står det 8-1 på tavlan då Pontus Andersson och Lucas Gustavsson hittat nätet. Det var Lucas Gustavssons första mål i Brynäs U16.

I den tredje perioden lugnar man ner spelet lite men Mora spelar med frustration och drar på sig många utvisningar. Gabriel Seger hittar ändå målet efter 4.14 och gör därmed sin femte poäng i matchen. Ett nytt powerplaymål skulle komma genom Pontus Andersson innan matchklockan visade fulltid. Han satte enkelt 10-1 bakom Moras målvakt som sedan visade sig bli slutresultatet för dagen.

Såhär resonerar kaptenen om dagens match:
- Det var en ganska bra match. Vi pratade lite innan om att följa gameplanen. Vi skjuter mycket och driver ganska hårt på kassen, Vi skulle kanske kunna göra fler mål. Max Lundén drog ju igång där med tre mål i början så vi hakade på honom lite och fick bra utdelning där i början och jobbade oss in i det.