U16: Kvartsfinal i Skutskär: "Säsongen ska inte ta slut på söndag"

U16 plockade hem full pott i åttondelarna under helgen som var, då man besegrade Färjestad, Sundsvall och Skellefteå med 4–2, 8–4 och 7–1. Nu väntar kvartsfinalsspel i Skutskär till helgen, då SDE, Täby och regionsrivalen Örebro står för motståndet. Så här säger tränare Marcus Hollerup om åttondelarna och kvartsfinalerna som kommer. 
 
 
 
Målet ni satte var ju att vinna gruppen, vilket ni gjorde och gick obesegrade. Hur sammanfattar du åttondelarna? 
– Jag tycker att det var bra spelat och tre bra matcher från oss. Kanske lite onödigt spännande mot Färjestad, men annars tyckte jag att det var tre stabila insatser som gav mersmak inför det som kommer.  
 
Är det någonting du är särskilt nöjd med under förra helgen? 
– Att vi spelar bra i hela matcherna och jag tycker att vi är ett väldigt jämnt lag. Det är inte så att vi har en spelare eller en femma som ska göra det utan vi har 21 spelare som är med och bidrar och det tror jag är en jäkla styrka, för så såg det inte ut i alla de lag vi mötte och det gör det säkert inte heller i de lag vi kommer att möta framöver. Så det tror jag är en stor styrka hos oss. På ungdomssidan kan det ju ofta vara så att det är några få som ska dra det stora lasset och det tycker jag är väldigt kul hos oss, att vi har väldigt många som är med och gör det. 
 
Det blir lite svårare för motståndarna att veta vad de ska fokusera på, också? 
– Ja, vi försöker ju ha ett så jämnt och starkt lag som möjligt och tänker att det ska vara svårt för motståndarna och att de ska känna att de aldrig får någon paus, för nästa femma kommer in och kör lika hårt som de som var inne alldeles nyss. 
 
Är det någonting från matcherna ni vill förbättra?
– Det dilemma vi haft under säsongen är ju, som alltid, att ta fler avslut och göra fler mål och hela den biten. Att ta till vara på våra chanser. Så det är väl samma mantra som tidigare, annars är det bara att köra på. 
 
Nytt motstånd nu då, där det bara är Örebro ni mött innan. Hur tänker du om de lag som står på andra sidan denna helg? 
– Det ska bli spännande. Dels att möta SDE och Täby, som vi inte har mött tidigare. Stockholmshockeyn är ju lite speciellt gentemot landsbygdshockeyn, om vi får kalla oss själva för det, så det ska bli spännande och roligt att möta dem. Örebro har vi ju lite revansch att utvinna från. Det har varit jämna matcher mot dem och vi har förlorat med uddamål. Det brukar alltid vara bra matcher mot dem så det blir nog jämnt även den här helgen. 
 
Är målet samma denna gång, vinna gruppen? 
– Ja, absolut. Nu när vi har kommit så här långt så ska säsongen inte ta slut på söndag. Den ska pågå i två veckor till. Så det är absolut den tydliga målsättningen. Eftersom vi är det bäst rankade laget nu så får vi ju också ett lite bättre spelschema, så det gäller att ta vara på det också. 
 
 
Även denna helg är det gruppspel som gäller och vi har nått kvartsfinaler. Eftersom U16 vann förra gruppen är de hemmalag i samtliga matcher. Två Stockholmslag samt ett lag från Väst står för motståndet och spelschemat är som följer: 
 
 
Fredag 18 mars
16.00 Brynäs IF – SDE HF
 
Lördag 19 mars 
14.00 Brynäs IF – IFK Täby HC 
 
Söndag 20 mars
13.00 Brynäs IF – Örebro HK