J20: Grundel straffade Timrå: "Rättvist att vi vinner"

J20 plockade med sig två poäng hem från Timrå på onsdagskvällen. I en match där bägge lagen turades om att vara i ledning så var det straffar som fick skilja dem åt. Där var Max Grundel hetast då han, med det enda målet i straffläggningen, avgjorde för Brynäs och satte 3–4.

Efter fredagens tunga förlust mot Leksand var det på onsdagen dags för J20 att ta revansch då man mötte Timrå på bortaplan. Där blev det dock en jobbig start då hemmalaget tog ledningen efter bara två minuters spel, och trots chanser framåt så ville inte puckarna hitta in under den första perioden.

Istället fick Timrå utöka sin ledning till 2–0, trots att pucken gått in genom spark, och det var irriterat i bortalaget efter 20 minuter. I den andra perioden hade man dock ryckt upp sig och inställningen var att man skulle vända matchen, till varje pris.

– Vi går ut bra från start, men jag tycker att vi börjar slarva lite i markeringen i egen zon och så där. Vi tappar en del puckar och låter dem få en del enkla mål. Men i andra perioden är vi mycket bättre, säger Max Grundel.

Laget avlossade nämligen många skott, åkte på varje puck, spelade fram varandra snyggt och när man hade spelat fast Timrå i egen zon i flera minuter så kom det som blev ett förlösande reduceringsmål från backen Hugo Lindman Gustafsson.

Inte ens minuten efter målet drog Timrå också på sig en utvisning och i det powerplayspelet kvitterade Max Grundel till 2–2 efter att ha varit snabb på en lös puck. Brynäs hade sedan bud på mycket mer efter det och det hade enkelt kunnat vara två-tre mål till i den andra perioden.

Lite av farten försvann dock i den tredje perioden och det var svårare för laget att sätta press mot Timrå under den tiden. Det var därmed jämnt väldigt länge mellan lagen och det var inte förrän Timrå drog på sig en avvaktande utvisning som Brynäs började få till sitt fina spel i offensiv zon igen. Då slog nämligen lagkaptenen för dagen, Oskar Kvist, till med ett vasst skott då han satte 2–3 med sex minuter kvar att spela.

Hemmalaget kom dessvärre tillbaka bara några minuter senare, när 3–3 var ett faktum, och matchen gick till slut till förlängning. Även denna blev mållös och straffläggning fick avgöra. På de sex straffar lagen la tillsammans var det bara en som gick i mål, och därför blev matchvinnande, och det var Max Grundel som gjorde den med en fin dragning.

– De har lite flyt i matchen med sina mål och egentligen skulle vi väl ha haft tre poäng, men det är rättvist att vi vinner på straffar. Jag kommer in från höger, går över centrallinjen och drar tillbaka pucken på backhand, försöker lägga upp den i taket. Då brukar det bli mål, så det var skönt att den gick in.

Timrå IK – Brynäs IF 3–4 (2–0, 0–2, 1–1)
Skott: 41–38 (13–9, 4–15, 20–11, 4–2, 0–1)
Utv: 10–10 (2–2, 4–0, 3–8, 0–0, 0–0)

1–0 (2.14) Leon Lerebäck (Gustav Lindström)
2–0 (7.18) Simon Swahn
2–1 (30.38) Hugo Lindman Gustafsson (Max Grundel, Hannes Nordström)
2–2 (32.15) Max Grundel (Anton Casselstål, Marcus Uusitalo) PP1
2–3 (54.04) Oskar Kvist (Adam Dahlström, Noël Lengstam)