Resultat från landslagsturneringarna

Säsongen är som bekant över för våra klubblag men för några av killarna fortsatte den i form av spel i de olika landslagen. Från Brynäs IF blev fem spelare uttagna för landslagsspel. 
 
Team 16
I Team 16 representerades Brynäs av Victor Söderström, till vardags back i J18 och som även noterades för några matcher i U16 under säsongen. Team 16 var och spelade en fyrnationsturnering i Hodonin, Tjeckien. Som motstånd ställdes man mot Finland, Ryssland och värdnationen Tjeckien. Turneringen spelades mellan den 12 och 17 april. 
 
Victor, som under den gågna säsongen tillhört J18 mestadels, har haft en stor betydelse för laget. Den offensivt lagda backen blev bland annat framröstad av Hockeymagasinets läsare som Ligans mest värdefulle spelare och Ligans bästa back. Det som underårig eftersom han är född 2001, men redan har han tagit en ordinare plats på blålinjen.
I den första matchen ställdes Team 16 mot Ryssland, som de förlorade med 2-1 efter straffar. Söderström noterades för en assist på Sveriges enda mål. Man vann dock de två efterföljande matcherna mot Tjeckien och grannlandet Finland och kunde därmed ta hem hela turneringssegern. Victor Söderström inledde målskyttet i den sista matchen, som man vann med klara 5-1 mot finnarna.
 
Team 17
Två av landets bästa 00:or återfinns i Brynäs organisation och finns även representerade i det lag som åkte till Dmitrov, Ryssland för en femnationsturnering. Det handlar om forwarden Marcus Westfält och backen Rasmus Sandin. Även Adam Boqvist blev uttagen till Team 17, men han lyckades även bli uttagen till Småkronorna/Team 18 efter den gångna säsongen och följde med dem till Slovakien för spel i J18-VM. Både Westfält och Sandin, tillsammans med A. Boqvist, har fått mycket speltid i J20 och visat att de är där för att stanna. Sandin är stabil på blålinjen och Westfält är en snabb och målvillig forward.
 
De deltagande länderna i turneringen som spelades 13-17 april var Sverige, Ryssland, Finland, Schweiz och Tjeckien. Sverige tog tre av fyra segrar och kammade därmed hem hela turneringen. Det var bara ryssarna som lyckades överlista svenskarna och det i en eger efter övertid med 5-4. Brynäsarna placerade sig på en andra respektive tredje plats i den interna poängligan med sex poäng vardera på fyra matcher. 
 
Två av de spelare som fick representera Sverige, Marcus Westfält och Victor Söderström.
 
Team 18/Småkronorna
VM för spelare födda 1999 och yngre spelades i Proprad och Svisska Nova Ves, Slovakien, 13-23 april. Gruppspelet har bestått av två grupper där Sverige ingick i grupp B tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Vitryssland och USA. 
Efter tre segrar och två förluster i gruppspelet kvalificerade man sig vidare till kvartsfinal där man fick möta stornationen Kanada. Trots hårt motstånd vann man matchen med hela 7-3. I semifinalen väntade USA, som man förlorade mot i gruppspelet och även här skulle USA dra det längsta strået efter seger i övertid med 4-3. Siktet var inställt på att ta hem en av medaljerna och man hade chansen i bronsmatchen mot Ryssland, men ryssarna var det bästa laget på banan den kvällen och det blev förlust med 3-0 och man slutade på fjärde plats i turneringen. 
Visa fler inlägg