J20: Tennissiffror hemma mot Skellefteå

J20 tog sin andra seger på lika många dagar när man tog emot Skellefteå i Gavlerinken. 6–3 blev det efter två mål vardera från Marcus Westfält och Isac Sjöman. 
– Vi dödar matchen bra i tredje även fast det blev en konstig start på matchen, säger lagkaptenen för dagen, Isac Sjöman. 
 
 
Det blev en hastig och lite märklig inledning när Brynäs tog emot Skellefteå på J20-nivå inför SuperElit. Gästerna började matchen med att näta redan efter 43 sekunder och trodde då att man fått precis den starten man velat ha, men icke. Brynäs kom tillbaka och kvitterade samt tog över ledningen genom Marcus Westfält och det var tre mål på tavlan redan efter fyra minuters spel. 
 
– Bägge lagen har lite flyt där i början, men det gäller bara att fortsätta jobba på när det blir en sådan där start, kommenterar Marcus Westfält. 
 
– Det är skönt att det har börjat släppa för mig nu, målmässigt, och jag hoppas att det kommer mycket mer framöver. 
 
Men i samma powerplay som Brynäs gjorde 2–1 så kunde Skellefteå också kvittera till 2–2 och man såg ut att vara tillbaka på ruta ett igen. Hemmalaget utnyttjade dock den 2+2:a som Skellefteå åkt på och i virret framför kassen kunde William Alftberg åter ge Brynäs ledningen med 3–2 – i samma numerära överläge alltså. 
 
Brynäs visade sig även vara livsfarliga i powerplay och när nästa kom så kunde Adrian Elefalk utöka till 4–2 efter ett distinkt skott från vänstersidan. Allt detta inom matchens första tio minuter. Laget forsatte sedan starkt även i den andra perioden och då var det lagkaptenen för dagen, Isac Sjöman, som stod i centrum. 
 
Först utökade Sjöman till 5–2 i fem-mot-fyra och när Brynäs sedan också fick fem-mot-tre några minuter senare så kom nästa smäll för gästerna. Backen gjorde då även 6–2 och uppförsbacken växte för Skellefteå.  
 
– Det brukar ju inte riktigt hända från min sida, att jag gör mål, men det är jättekul när det händer, kommenterar Isac Sjöman, som fått axla kaptensrollen sedan Linus Udd-Hellgren tvingats stå över ett par matcher. 
 
– Jag tycker att det är spännande och roligt att få vara kapten, jag har ju aldrig varit det förut men det är kul. 
 
I den tredje perioden blev det lite så att kaptenen och hans lag spelade på sin ledning, men man fortsatte ändå att skapa målchanser. Det var dock bara Skellefteå som skulle näta under de sista 20 minuterna, vilket skrev slutresultatet till 6–3 och gav Brynäs ännu en seger på försäsongen. Detta trots att man var en hel kedja färre än motståndarna Skellefteå. 
 
– Jag tycker att vi har spelat bra bägge de har dagarna, både mot MODO och Skellefteå, säger Marcus Westfält. 
 
– Vi tog verkligen lärdom av förlusten mot AIK på ett bra sätt och vi har tränat mer på hur vi ska agera i mittzonen, vilket jag tycker fungerade idag. Vi orkar även mycket mer och har tränat bra i sommar med en bra fystränare i Rickard Brehlin. 
 
 
Brynäs IF – Skellefteå AIK 6–3 (4–2, 2–0, 0–1)
Skott: 34–26 (15–6, 11–6, 8–14)
Utv: 8–18 (4–10, 2–8, 2–0)
 
0–1 (0.43) Albin Sundsvik (Linus Andersson)
1–1 (0.56) Marcus Westfält (Pontus Andersson) 
2–1 (4.06) Marcus Westfält (Pontus Andersson, Oscar Birgersson PP1
2–2 (4.32) Alexander Tedestedt SH1
3–2 (5.32) William Alftberg (Adrian Elefalk, Albin Kedbrant) PP1
4–2 (7.01) Adrian Elefalk (Albin Kedbrant) PP1
5–2 (29.23) Isac Sjöman (Pontus Andersson) PP1
6–2 (35.57) Isac Sjöman (Marcus Westfält, Pontus Andersson) PP2
6–3 (41.50) Johan Warg (Melker Gustavsson)
Visa fler inlägg