Juniorsammanfattning vecka 46

Vecka 46 innehöll fem matcher, fördelat på tre för J18 och två för J20. För U16 var det spelledigt då svenska ishockeyförbundet höll i regionscamper för 06-kullen. J18 plockade full pott på sina matcher, 9 av 9, medan J20 fick med sig två poäng från möten med dalalagen Leksand och Mora.

Veckan inleddes på onsdagskvällen då det var derby mot Valbo i Monitor ERP Arena. Där började J18 riktigt bra och efter bara tre minuter hade Theo Widén-Schade spräckt målnollan med sitt 1–0. Fem minuter senare kom också nästa backmål, då Isak Åhrlin gjorde sitt första för säsongen i powerplay och det var 2–0 efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden blev jämnare, trots att J18 vann skotten med hela 24–2, och efter ett mål av Linus Molin samt ett från gästernas back Albin Udd var det 3–1 på tavlan efter två spelade perioder. Tjugotalet sekunder in på den tredje perioden passade dock Linus Molin på att bli tvåmålsskytt när han gjorde 4–1 på pass av kedjekamraterna Felix Jansson och Anton Ohlsson och hemmalagets ledning var aldrig riktigt hotad denna kväll.

Valbo gjorde det förvisso aningen spännande när man satte 4–2, men när Jonathan Karlsson skickade in 5–2 mitt i perioden var det egentligen klart. Laget fortsatte att avlossa skott på mål men det var just Karlssons kasse som blev det sista som hände i matchen.

Även lördagen hade en hemmamatch på schemat och denna gång kom Färjestad på besök till Monitor i dagens enda match för J18 Region Väst. Där var det aningen tillknäppt till en början, men när Linus Molin väl fick hål på gästerna efter sex minuters spel var det som att någonting släppte för J18. Man höll pucken större delen av tiden och för att avrunda perioden skickade Anton Ohlsson in två kassar och klev upp i tvåsiffrig målskörd i J18 denna säsong, vilket betydde 3–0 på tavlan efter en period.

Den andra perioden fortsatte i samma tempo och Jonathan Karlsson prickade in sitt tionde mål för säsongen när han utökade till 4–0 efter bara en minuts spel. Därefter var det Linus Molin som stod i fokus, då han gjorde två ytterligare mål och blev hattrickskytt redan efter 36 minuters matchtid.

Nyförvärvet från Valbo, Alieu Moldal Bah, passade sedan på att göra sitt första mål i Brynäs i debutmatchen när han utökade ledningen till 7–0 i början på den tredje perioden och det satte punkt för matchen som laget vann komfortabelt.

På söndagen var det sedan tidig uppstigning för grabbarna, som skulle hela vägen till Karlskoga för nedsläpp 12.00. Och kanske var det någonting som satt kvar lite i benen en bit in i matchen, för efter den första perioden stod det 2–2 på tavlan efter att Jonathan Karlsson och Alieu Moldal Bah gjort var sin kasse. Även den andra perioden i Nobelhallen blev jämn mellan lagen, och dessutom mållös, vilket gjorde att man hade 2–2 när tredje drog igång.

Där var dock Brynäs heta direkt, då Liam Willner petade över pucken till Jonathan Karlsson, som gjorde sitt andra mål för matchen när han satte 2–3. Lite drygt fem minuter senare kunde Noel Nordh utöka ledningen till 2–4 efter att ha fått en fin framspelning från Ludwig Ericsson och J18 hade tagit över matchen helt. Och även fast Karlskoga kröp närmare med 3–4 i numerärt överläge så var det ingenting som laget lät sig påverkas av, för med 1.41 kvar att spela satte Liam Willner spiken i kistan när han gjorde sitt sjunde mål för säsongen fram till 3–5 och J18 plockade med sig full pott denna vecka.

J20 inledde veckan med att ta sig till Tegera Arena och möte med Leksand på fredagskvällen. Där hade man en tuff och frustrerande match och när hemmalaget hade ledningen med 2–0 mitt i den tredje perioden kändes det helt hopplöst för laget. Detta trots att man spelat mycket bra i de tidigare perioderna och även vunnit skotten i mittenakten med 16–6. Men man gav aldrig upp och när Felix Jansson fick in 2–1-reduceringen tändes ett hopp hos de svartklädda.

Matchtiden rullade dock på och när det återstod knappt två minuter tog man timeout och Samuel Jonsson kom ut i båset för en extra utespelare. Då skickade Adam Dahlström in kvitteringen till 2–2 och man såg ut att få med sig poäng från matchen. Men nervöst skulle det bli för i matchens allra sista minut fick Leksand ett straffslag, som dock målvakten Samuel Jonsson hanterade kolugnt och det var just 2–2 efter full tid. Övertidsperioden gick även den mållös och straffar avgjorde matchen. Där var gästerna vassast och efter att Linus Lindblom och Adam Dahlström gjort mål samtidigt som Jonsson räddade två av tre straffar så fick J20 med sig extrapoängen från matchen.

Söndagens match mot Mora blev desto tuffare och trots att man höll jämna steg med dalmasarna fram till 2–2 så ville det sig inte alls denna dag. Hemmalaget vann till slut med 7-2 och det blev en tung förlust för J20.