Juniorsammanfattning vecka 45

Vecka 45 innebar landslagsuppehåll för J20 och J18, men U16 tog sig an seriematcher igen efter att ha blivit sjua i TV-pucken under vecka 44. På dessa två kammade man hem maxpoäng och svarade för 14–4 i målskillnad.

Endast två matcher spelades alltså under veckan som gått och det började med bortamatch för U16 på onsdagen. ABB Arena Nord i Västerås var spelplatsen i den första seriematchen efter TV-pucksäventyret. Där möttes så ettan och fyran i serien och det var ett bortalag som var på spelhumör i sina vita tröjor. Matchens första två mål kom nämligen till på ungefär samma sätt, när Gustav Hillström och Felix Åkerson hittade i princip samma nätmaska när man gjorde 0–1 och 0–2 på kort tid i den första perioden.

Den andra perioden inleddes därefter i powerplay och då gjorde Emil Hedin sitt sjätte mål för säsongen efter att kedjan med honom, Felix Åkerson och Liam Danielsson lurat bort Västeråsförsvaret. Laget hade alltså kontroll på det mesta i onsdagens match och trots att Västerås reducerade två gånger om under mittenakten så var det ändå 2–5 på tavlan efter att även Casper Carlson och Liam Danielsson nätat. Den trejde perioden blev sedan lite mindre händelserik och Calle Zetterholms 2–6 blev det sista som hände målmässigt i matchen.

På lördagen kom sedan Mora på besök till Monior ERP Arena och det blev en lite lustig syn på planen denna dag. Gästerna hade nämligen glömt ett par tröjor hemma och fick således spela i vita Brynäströjor. Denna fina klädsel verkade också ha givit gästerna en liten skjuts, då man faktiskt tog ledningen i matchen efter nio minuters spel. Men de riktiga Brynässpelarna tänkte inte låta perioden sluta på detta sätt, och efter två raka mål från Emil Hedin (framspelad av Liam Danielsson bägge gångerna) hade man vänt till 2–1 innan tutan gick.

Mitt i den andra perioden kunde backen Alfred Elfsberg skicka in ett välplacerat skott fram till 3–1 och när Sebastian Ljus sedan slog till med 4–1 bara 16 sekunder senare hade man ett riktigt övertag från hemmalagets sida. Mora reducerade förvisso till 4–2 några minuter senare, men mer än så gjorde inte gästerna denna gång.

För Brynäs skulle dock fler mål komma. Knappa tre minuter in på den tredje perioden styrde lagkapten Edvin Nääs in sitt sjätte mål för säsongen när han utökade ledningen till 5–2 och lite drygt tre minuter senare kom Calle Zetterholm farande längst vänsterkanten och skickade in 6–2 på gästernas målvakt.

Mitt i perioden blev Liam Danielsson därefter frispelad av Hugo Östberg och med en fin fint klev han upp i tvåsiffrig målskörd i sin 12:e match för säsongen. Calle Zetterholm avrundade sedan med att bli matchens andra tvåmålsskytt, i powerplay, och slutresultatet skrevs till 8–2 denna lördagseftermiddag.

Full pott alltså för U16, som har tagit 10 raka segrar sedan de två inledande förlusterna och leder U16 Region Väst på 29 poäng.