J18: Dags för slutspel: "Gäller att kriga"

I söndags spelade J18 klart sin serie och nu väntar sextondelsfinal mot Mora. Det är bäst av tre som gäller och man börjar på bortaplan på torsdagskvällen. Så här tänker huvudtränare Jonas Söderström om uppgiften: 
 
 
Det blir en sjätteplats i Allsvenskan Södra. Hur sammanfattar du serien? 
– I det stora hela gör vi det jäkla bra med den trupp vi har. Vi har ju haft många U16-killar med också och förlusterna har, förutom Frölunda borta, varit i jämna matcher. Det enda minuset är att vi har missat rätt många chanser och varit ineffektiva.  
 
Nu blir det Mora som motståndare i första etappen, hur känns det inför det? 
– Vi fick välja mellan Leksand, Mora och Rögle och efter den sista matchen där mot Mora så känns det som det bästa motståndet för oss. Men vi vet fortfarande att vi verkligen måste göra jobbet mot Mora, för det är inget enkelt motstånd. 
 
Vad blir viktigt mot ett lag som Mora? 
– Det gäller att vi krigar hela matchen mot dem och fortsätter på vår gameplan. Vi ska inte bjuda dem på så mycket målchanser, vilket har varit vårt problem mot dem tidigare. 
 
Bäst av tre nu då, vad har du för känsla inför det?
– Vi får en jäkla press på oss ju, för det är ingen enkel uppgift att åka iväg till Mora och spela den första matchen där. Vinner vi där så får vi ju grymma förutsättningar och förlorar vi så har vi fortfarande två chanser på oss på hemmaplan. 
 
Nästan hela truppen är tillgänglig, hur känns den tryggheten? 
– Jag har känt det hela säsongen egentligen, att jag har varit trygg med det lag jag har haft. Det är lite styrkan i det här laget också. Vi ställer upp med det bästa laget för dagen och det känns riktigt bra. Vi har även jättefina spelare underifrån, 04:orna gör det jättebra när de spelar med oss och det känns riktigt kul.