J20: Uddamålsförlust mot Leksand

Trots att J20 kom ut starkt i tisdagens hemmamatch mot Leksand och höll målen nere så räckte det inte till. När man bara fick in ett mål framåt så blev slutresultatet 1–2 i Monitor ERP Arena.

Efter tre tunga förluster i uppstarten av Topp 10 var det dags för topplacerade Leksand att komma på besök till Monitor på tisdagskvällen. Där fick de 268 åskådarna bevittna en tillknäppt förstaperiod som slutade 0–0 efter att det enda som protokollförts var en utvisning på de vitklädda. Det fortsatte sedan på lite samma sätt i den andra perioden och när gästerna åkte på sin andra utvisning kunde Brynäs ta ledningen med 1–0 efter att Simon Appelquist hittat rätt i det numerära överläget.

Dessvärre höll ledningen bara i knappa två minuter innan Leksand kvitterade till 1–1 och när man började den tredje perioden så gjorde man det i samma situation som man hade börjat matchen. När Brynäs då fick sin första utvisning för matchen var man riktigt, riktigt nära att även döda den – men det ville sig inte.

I samma sekund som William Alftberg kom tillbaka in på isen kunde nämligen gästerna sätta 1–2 på Albin Mörck och det kändes tungt i hemmalaget. Mot mitten av perioden blev det så timeoutläge för laget och man satsade allt man kunde framåt under den tid som var kvar att spela.

Slutet på matchen blev dock väldigt ryckig och Albin Mörck åkte ut till båset flertalet gånger för att Brynäs skulle få en extraspelare på isen. Men försöken framåt med sex utespelare lyckades inte, då Leksandsmålvakten spikade igen, och det blev tyvärr en förust med 2–1 på hemmaplan.

Brynäs IF – Leksands IF 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Skott: 19–31 (6–14, 6–9, 7–8)
Utv: 2–4 (0–2, 0–2, 2–0)