J18: En poäng mot Karlskoga efter straffavgörande

Det blev till slut en poäng för J18 i en mycket jämn och välspelad match mot BIK Karlskoga. Efter att lagen följts åt genom perioderna var det 4–4 vid slutsignalen och man fick ta till straffläggning för att skilja lagen åt. Där drog gästerna det längsta strået och vann med 4–5.

Den andra hemmahelgen för J18 i Allsvenskan var det dags för och på lördagen var det BIK Karlskoga som kom på besök till Monitor ERP Arena. Där fick Brynäs en mycket bättre matchbild än man haft tidigare mot värmlänningarna och efter fint spel kunde Tim Alverhag skicka över pucken till Rasmus Hemström, som satte 1–0 efter att man spelat sex och en halv minut.

Gästerna kom dock tillbaka in i matchen och lite drygt fem minuter senare kom kvitteringen till 1–1 på Gustav Karnatz. Så såg det också ut nästan hela matchen denna dag, för när Adam Dahlström gjorde 2–1 i början på den andra perioden så var det kvitterat till 2–2 sju minuter senare. Och när Arvid Sundin blev frispelad av Calle Westerlund och satte 3–2 så kom 3–3-målet bara minuter efter det.

I den tredje perioden tog dock gästerna ledningen för första gången och när det då var sex och en halv minut kvar av matchtiden blev det lite stressigt i hemmalaget. För första gången blev man alltså pressade att göra ett mål och man fick en ypperlig chans när Karlskoga åkte ut för tripping efter 16.13.

Powerplayspelet gav dock ingenting framåt och det blev istället Adam Dahlström som blev räddaren när han skickade in 4–4 med 1.11 kvar av matchtiden. Lagen fick då dela på poängen och efter en mållös förlängning så väntade straffläggning.

Där var det dock inte Brynäs dag och efter att man missat tre straffar samtidigt som Karlskoga gjorde mål på lika många så var det de vitklädda som fick med sig extrapoängen. Brynäs får nu ladda om inför söndagens match mot Färjestad.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 4–5 (1–1, 2–2, 1–1, 0–0, 0–1)
Skott: 33–24 (9–9, 9–8, 11–4, 4–2, 0–1)
Utv: 8–10 (4–4, 2–0, 2–6, 0–0, 0–0)