J20: Klart för Top 10 efter bortaseger mot Västerås: "Sjukt skönt"

J20 är nu helt klara för Top 10-spel efter årsskiftet. Detta efter att ha besegrat Västerås med 4–2 på bortaplan på fredagskvällen. Man grundlade segern i den första perioden, där man gick upp i tremålsledning till synes enkelt. Därefter blev det nervösare, då Västerås gick ikapp till 2–3, men med två mål av lagkapten Sebastian Sundlöv i matchen kunde man till slut knyta ihop säcken och ta tre poäng.

Den näst sista matchen tillika sista bortamatchen för SuperElit Norra spelades för Brynäs på fredagskvällen, då man ställdes mot Västerås i ABB Arena Nord. Där började matchen lite trevande och efter tio minuters spel var det fortsatt mållöst i Västerås. Men det skulle gästande Brynäs ändra på inom kort. På lite drygt en och en halv minut svarade nämligen Max Grundel och Sebastian Sundlöv för var sitt klassmål och med 0–2 på tavlan efter 15.11 kändes det tungt i hemmabåset.

– Det är sjukt fint spel av Emil (Lindgren) och William (Eriksson) där innan målet, säger en ödmjuk Sebastian Sundlöv om sitt mål.

Det blev heller inte bättre för hemmalaget när Alexander Ljungkrantz styrde in Oskar Kvists skott med åtta sekunder kvar av den första perioden och det var tunga 0–3 efter en spelad period. Västerås rivstartade dock den andra perioden och efter bara 18 sekunder hade man reducerat på Adam Matsson i bortakassen.

Brynäs tappade också sitt fina spel ju mer av matchen som gick och fyra minuter in på den tredje perioden kom nästa reducering då Västerås hade lite tur med sig med studsarna. Men hur mycket hemmalaget än pressade på efter det så hjälpte det inte, för det var en riktigt stabil Adam Matsson som stod mellan stolparna i bortalaget.

När Västerås också chansade med att plocka ut målvakten i båset mot slutet av matchen så kunde Sebastian Sundlöv göra sitt andra mål för matchen när han satte punkt för målgörandet. 2–4 blev så slutresultatet och Brynäs är helt klara för Top 10-spel efter nyår.

– Vi börjar matchen helt okej ändå. Starten på andra perioden är väl inte direkt någon start man vill ha, men jag tycker ändå att vi jobbar oss igenom matchen bra och det är sjukt skönt att vi är klara för Top 10 nu. Det blir en riktig krigarseger för oss ikväll, sammanfattar lagkapten Sebastian Sundlöv, som alltså gjorde två av målen.

Västerås IK – Brynäs IF 2–4 (0–3, 1–0, 1–1)
Skott: 34–32 (7–14, 15–9, 12–9)
Utv: 6–6 (0–2, 4–4, 2–0)