J20: Brynäs nollade Leksand i rivalmötet

J20 hade en ganska enkel kväll hemma mot Leksand. 5–0 skrevs slutresultatet till efter att Simon Appelquist gjort två mål och ett assist.

Det var Brynäs nästan från start till stopp när man tog emot rivalerna Leksand i Gavlerinken på fredagskvällen. Hemmalaget satte fart redan från första nedsläpp och trots att det var lite trögt i skottväg från början så fick man energi av att klara av två utvisningar tidigt. När sedan klockan tickade upp mot slutet av perioden så kom det till slut ett mål. Max Miller prickade då rätt och 1–0 var ett faktum efter 17.31.

Brynäs fortsatte sedan att jobba vidare på det och när den andra perioden blivit knappt tre minuter gammal trampade Pontus Andersson in i slottet och på en retur kunde Emil Lindgren sätta 2–0 på Jakob Hellsten i bortamålet. Simon Appelquist utökade sedan till 3–0 efter att ha gått ner på knä och skjutit och det kändes som att Brynäs hade det mesta i matchen.

För att göra saken värre passade Appelquist även på att göra sitt andra mål i uppstarten av den tredje perioden och det kändes som att Leksand knappt var med i matchen alls. Man fick förvisso till en hel del skott mot Tobias Forsgren, men han stod stabilt mellan stolparna och motade allt.

I matchens sista minut passade så Samuel Solem på att fastställa slutresultatet, 5–0, när Leksand lämnat honom ensam i slottet och Brynäs tog tre riktigt sköna poäng. Lagen möts nu igen på lördagen med nedsläpp 12.00.

Brynäs IF – Leksands IF 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Skott: 36–29 (10–8, 14–9, 12–12)
Utv: 12–10 (4–4, 0–2, 8–4)

1–0 (17.31) Max Miller (Oskar Kvist, Victor Söderström)
2–0 (22.59) Emil Lindgren (Pontus Andersson)
3–0 (35.14) Simon Appelquist (Pontus Andersson, Emil Lindgren)
4–0 (45.33) Simon Appelquist (Emil Lindgren)
5–0 (59.24) Samuel Solem (Alexander Bjurström, Viktor Persson)