J18: Kvist avgjorde mot Falu IF

J18 segrade, till slut, i en mycket tät match hemma mot Falu IF. 3–2 blev slutresultatet sedan Oskar Kvist avgjort i straffläggningen.

Det blev väldigt mycket jämnare mellan Brynäs och Falun när lagen möttes i Gävle på onsdagskvällen. I Falun blev ju ställningen 9–3 till Brynäs efter ett riktigt målkalas, men i Gavlerinkens B-hall var det inte riktigt lika festligt. Den första perioden blev nämligen lite trevande och efter en hel rad med utvisningar så dröjde det tills klockan tickade förbi 17 minuter innan någonting skulle hända.

När då Brynäs satt utvisade för interference för andra gången i perioden så kunde Oskar Kvist göra 1–0 i boxplay efter en framspelning från Viktor Persson. Dock fick man inte vara glada särskilt länge och när nästa utvisning kom, en crosschecking, så kunde gästerna utjämna till 1–1 när de då fick spela fem-mot-tre.

Det gick sedan i samma sorts tempo i den andra perioden. Brynäs tog först tillbaka ledningen, 2–1, genom Tim Alverhag, men fem minuter senare kom dalmasarna tillbaka och gjorde 2–2 på Albin Mörck. Den tredje perioden gick därefter mållös, trots att bägge lagen drog på sig sex utvisningsminuter, och efter lite slarvigt spel här och var tog även de två tränarduorna var sin timeout i slutskedet.

Brynäs åkte sedan på en utvisning till, men 2–2 stod sig och man fick gott dela på poängen denna kväll. Även förlängningen blev mållös och lagen ställde upp för en straffläggning. Där var Brynäs hetast och som enda målskytt kunde Oskar Kvist avgöra matchen till Brynäs fördel, vilket även gjorde att han blev tvåmålsskytt.

Brynäs IF – Falu IF 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
Skott: 47–40 (10–14, 15–11, 15–10, 6–5, 1–0)
Utv: 16–12 (6–4, 2–2, 8–6, 0–0, 0–0)