TV-PUCKEN: Första tio förstörde kvartsfinalen

Gästrikland höll på att stå för en rejäl bragd mot Västerbotten i kvartsfinalen. Man lyckades hämta upp 4–0 till 4–3, men närmre än så kom man tyvärr inte när pucken inte ville sitta i slutet. Istället avgjorde Västerbotten i tom kasse och det betyder att Gästrikland nu får göra upp om platserna fem till åtta. 
 
Trots ett heroiskt avslut på gruppspelet där man slog ut bland annat regerande mästarna Skåne så blev det stopp i kvartsfinalen mot Västerbotten. De blåklädda banade väg för detta efter en riktigt effektiv förstaperiod, som de gick ifrån med 3–0 trots att även Gästrikland haft massvis med lägen framåt. 
 
När sedan 4–0 kom i början av den andra perioden så kändes det nattsvart för vitklädda Gästrikland. Men man slutade aldrig att kämpa och efter att Linus Lindblom fintat sig förbi och satt 4–1 så började laget vakna till. Anton Ohlsson fyllde sedan i med 4–2 i powerplay och man började få känn på matchen. När Arvid Sundin därefter prickade in 4–3 tvingades Västerbotten till en timeout och det kändes som att momentumet hade vänt. 
 
Det kom sedan också läge efter läge för Gästrikland att även kvittera matchen, men pucken ville inte leta sig förbi motståndarnas Nils Wallström, som framförallt var en vägg i den första perioden. Västerbotten kunde sedermera avgöra matchen i tom kasse och slutresultatet blev 5–3. 
 
Gästrikland får nu göra upp om platserna fem till åtta och motståndarna där blir förlorande lag i de andra kvartsfinalerna: Västmanland, Småland och Stockholm Syd. 11.45 på lördagen möter man Stockholm Syd och därefter antingen vinnaren eller förloraren mellan Småland och Västmanland.
 
 
Västerbotten – Gästrikland 5–3 (3–0, 2–3)
Skott: 24–19 (15–7, 9–12)
Utv: 6–2 (2–0, 4–2)
Publik: 322
Målen, Gästrikland: Linus Lindblom, Anton Ohlsson, Arvid Sundin