J18: Tung förlust i Västerås

Sista sju minuterna förstörde dagen för J18 borta mot Västerås. Vid likaläge 1–1 satte hemmalaget helt plötsligt 2–1 och när Brynäs då tvingades chansa med en uttagen målvakt kom både 3–1 och 4–1 i den tomma kassen.

Efter lördagens nederlag mot Färjestad var det ett Brynäs som ville ha revansch borta mot Västerås på söndagen. Där gick det ganska trögt för bägge lagen och man gick från den första perioden med 1–1 efter 14 respektive 12 skott mot mål vardera och att Anton Casselstål kvitterat för gästande Brynäs.

Den andra perioden gick därefter helt händelselös, trots att de vitklädda nog skulle haft ett par utvisningar med sig under de 20 minuterna. Någon sådan fick man dock inte, och heller knappt på hela matchen, medan man själv satt i utvisningsbåset flertalet gånger.

Tio minuter in på den tredje perioden kom sedan ännu en situation där Brynäs skulle haft med sig en utvisning för tripping, men istället åkte man själva ut för unsportsmanlike conduct. Strax efter den utvisningen var avklarad kom så kallduschen för gästerna.

Med 13.05 på klockan kom 2–1 från hemmalaget och Brynäs fick börja jaga direkt. Till slut så fick även Västerås en utvisning av domaren men i det efterföljande powerplayet kunde de vitklädda inte heller hitta rätt. När man sedan tvingades plocka ut målvakten för en extra utespelare så kunde Västerås sätta pucken i nät två gånger om och matchen sluade 4–1.

Västerås IK – Brynäs IF 4–1 (1–1, 0–0, 3–0)
Skott: 36–29 (14–12, 10–9, 12–8)
Utv: 2–26 (0–4, 0–0, 2–22)

1–0 (10.00) Viktor Hurtig (Marcus Svensson, Oliver Edberg Mäkinen)
1–1 (18.14) Anton Casselstål (Axel Westlund, Marcus Uusitalo)
2–1 (53.05) Edvin Engström (Jacob Bering, Benjamin Edberg Mäkinen)
3–1 (58.01) Kevin Marx Norén (Oliver Edberg Mäkinen, Benjamin Edberg Mäkinen) ENG
4–1 (59.11) Oliver Edberg Mäkinen ENG