J18: Åtta raka segrar i Allsvenskan

J18 har nu åtta raka segrar i Allsvenskan Norra efter en säker seger borta mot Leksand på söndagen. 1–4 blev det till slut efter att fyra olika målskyttar nätat, framför allt i den första perioden.

Abbe Broberg avslutade Brynäs målskytte med sitt mål i den andra perioden.

Det verkar inte längre finnas någon broms när J18 spelar match. Efter att ha fixat seriesegern mot Västerås på lördagen styrde man bussen till Leksand på söndagen för ett häftigt rivalmöte med tabelltvåan och det blev åka av direkt för dalmasarna.

Brynäs inledde nämligen starkt och efter bara fem och en halv minut kunde Max Lundén inleda målskyttet när han satte 0–1 i powerplay på målvakten Viktor Rönnqvist. Efter det hann det bara gå strax över en minut innan nästa mål kom från bortalaget. Då var det Oscar Birgersson som kunde göra en dragning förbi målvakten, som var väldigt långt ute, och lägga in 0–2 i den då tomma kassen.

När gästerna sedan också gjorde 0–3 genom Isac Sjöman tog Leksand en timeout, men Brynäs fortsatte att spela bra perioden ut. Målskyttet svalnade sedan av en aning i mittenakten men U16:s Abbe Broberg kunde trots det mycket snyggt sätta 0–4 strax efter att Brynäs klarat av en utvisning.

Och trots att Leksand skapade en del lägen, bland annat i powerplay, så var det en så gott som omutbar Samuel Ersson som vaktade bortakassen för dagen. Men efter en annars ganska sval tredjeperiod så fick hemmalaget till slut in en reducering när det återstod knappa fem minuter av matchtiden.

Men mer än så kunde inte Leksand vaska fram, trots hela 17 skott på mål i tredje perioden, och Brynäs har nu tagit åtta raka segrar i serien.

Leksands IF – Brynäs IF 1–4 (0–3, 0–1, 1–0)
Skott: 32–30 (5–16, 10–7, 17–7)
Utv: 20–8 (18–0, 2–6, 0–2)