J18: Seger i derbyt mot Valbo

J18 nollade Valbo på bortaplan under söndagen. Adam Boqvist gjorde två mål och Gabriel Seger svarade för 1+3 i segermatchen.

I derbyt mot Valbo tog Brynäs tag i taktpinnen direkt och efter sju spelade minuter stack backen August Berg fram och skickade in 0-1 på Valbomålvakten Dennis Kleen. Därefter var det enda som hände i perioden ett par utvisningar, en för bägge lag, och Brynäs gick till pausvila med 0-1.

Den andra perioden hann bli knappa nio minuter gammal innan nästa Brynäsmål skulle komma. Strax efter att Valbo blivit fulltaliga från en utvisning för interference slog Gabriel Seger till och utökade ledningen till 0-2 på pass av Samuel Asklöf och Oliver Nordberg. Ledningen utökades sedan ännu en gång fyra minuter senare, när offensive backen Adam Boqvist skickade in 0-3.

Valbo tog sedan en timeout mot slutet av perioden, men den hjälpte föga, och när det var cirka 10 minuter kvar av slutperioden så prickade Adam Boqvist in sitt andra mål för matchen när han gjorde 0-4. Detta blev också slutresultatet, när Samuel Ersson fick hålla nollan i Nickback Arena.

Valbo HC - Brynäs IF 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Skott: 25-34 (4-13, 13-12, 8-9)
Utv: 6-10 (4-4, 2-6, 0-0)