J20: Förlust mot Västerås

J20 förlorade matchen mot Västerås med 4-1 efter slarvigt spel i den tredje perioden. Pontus Broeng gjorde Brynäs enda mål när han nätade i powerplay.

Brynäs började matchen mot Västerås på ett bra sätt och tog även ledningen i den första perioden. I powerplay avlossade Pontus Broeng ett skott från sin backplats och pucken hittade in bakom målvakten Anders Olsson. Efter det spelade lagen ganska lika och det hade kunnat trilla in fler mål ifall målvakterna inte varit så pass med på alla skott.

Den andra perioden innehöll nästan ingenting annat än utvisningar åt bägge håll, tre för Brynäs och två för Västerås, och lagen turades om att spela powerplay och boxplay. Inga mål gjorde lagen i mittenakten och det stod fortsatt 0-1 inför den tredje.

Men det var som att ett helt nytt Västerås kom ut till den tredje perioden. Efter bara 36 sekunder hade man kvitterat till 1-1 och sedan la man i en ännu högre växel. 2-1 och 3-1 gjorde laget inom loppet av två minuter, och Brynäs hamnade i brygga. Niklas Gällstedt och Jonas Söderström tog en timeout efter Västerås tredje mål, men det hjälpte föga. Brynäs kunde inte få hål på målvakten och Västerås fastställde istället slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.

VIK Västerås HK - Brynäs IF 4-1 (0-1, 0-0, 4-0)
Skott: 33-27 (12-8, 6-11, 15-8)
Utv: 12-16

0-1 (9.24) Pontus Broeng (Marcus Lindblom, Johannes Nilsson)
1-1 (40.36) Alexander Nilsson-Lindelöf
2-1 (53.04) Christopher Mastomäki (Robert Lantosi)
3-1 (55.17) Simon Engström (Martin Jonsson, Alexander Nilsson-Lindelöf)
4-1 (59.08) Niklas Rigelius (Christopher Mastomäki, Lucas Zetterberg)