J18: Obesegrade i november

J18 är nu obesegrade i november sedan man slagit Grums med 0-6 på söndagseftermiddagen. Jesper Boqvist, som fortsätter att producera, gjorde hattrick i matchen och Oliver Henriksson svarade för ett mål och tre assist.

Jesper Boqvist fortsätter att vara poänghet.

Brynäs fick en smakstart på matchen mot Grums i Billerudhallen. Redan efter 46 sekunder kunde Alexander Bjurström skicka in pucken på pass av Marcus Ersson och Oliver Henriksson. Åtta minuter senare satte Jesper Boqvist sitt första mål för matchen när han, assisterad av David Deutsch och Oliver Henriksson, utökade till 0-2.

I den andra perioden dröjde det inte längre än fyra minuter innan nästa mål skulle komma. Alexander Bjurström assisterade då Jesper Boqvist när den sistnämnde gjorde sitt andra mål för matchen, och Brynäs hade ett stort övertag. Innan perioden var slut hade också Boqvist fullbordat sitt hattrick, det sista målet på straff.

Även i den sista perioden fick Brynäs hål på Grums målvakt dubbla gånger. Först ut var Casper Evertsson, framspelad av Adam Hirsch och Jesper Broeng. Därefter kunde Oliver Henriksson fastställa slutresultatet 0-6 när det bara var 16 sekunder kvar att spela.

– Vi gör 1-0 tidigt och gör en bra match överlag, säger tränare Lars "Lillis" Lövblom. De är aldrig riktigt i närheten och vi spelar bra försvarsspel samt har en bra attityd idag. Det är jättekul att vi är obesegrade i november och vi visar också att vi utvecklar det vi gör och att vi klarar av att spela två matcher på två dagar. Boqvist har varit en gigant hela helgen och hans kedja bar oss idag.

John Morelius höll nollan när han räddade alla 20 skott Grums sköt på mål.

Grums IK - Brynäs IF 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)
Skott: 20-45 (5-18, 7-16, 8-11)
Utv: 8-6 (4-0, 2-2, 2-4)