J18: Vidare till kvartsfinal efter 2–0 i matcher

J18 besegrade MoDo med 2–0 i matcher i åttondelen, 5–0 och 5–4, och är nu vidare till kvartsfinalsspel. Detta spelas under nästa vecka och val av motståndare sker imorgon.

Efter ett uppehåll på två veckor var det äntligen dags för match igen då J18 tog sig till Ångermanland för möte med MoDo på torsdagskvällen. Det blev dock en mållös förstaperiod mellan lagen som spelade jämnt i serien och det var inte förrän i den andra perioden som det började hända saker. Redan efter 36 sekunder kom då det första målet, då Anton Ohlsson hittade rätt bakom hemmalagets William Hjälm, och det fortsatte också på samma väg under mellanakten.

Alieu Bah, Theo Widén-Schade och Viktor Eriksson fyllde alla på med var sitt mål innan perioden var över och detta betydde 0–4 på tavlan till laget som fått maximal utdelning under de tjugo minuterna. En bit in i den tredje perioden fyllde också Isak Åhrlin i med en kasse och 0–5 blev för mycket för MoDo att hämta ikapp.

Isac Grönhagen höll dessutom nollan då han motade alla 26 skott och laget hade en riktigt fin känsla med sig in till returmatchen i Monitors B-hall på lördagskvällen. Eftersom det var match i SHL på dagen blev matchstarten 18.00 och man fick inte riktigt samma fina start som två dagar tidigare. MoDo tog nämligen ledningen tidigt i matchen och J18 ställdes inför ett helt annat scenario denna gång.

Man kom dock igång ju mer matchen gick och det tog inte alls lång tid innan Noel Nordh skickade in kvitteringen till 1–1 efter att först ha grävt fram pucken från sargen. Inom loppet av fem minuter i den andra perioden gjorde sedan Theo Widén-Schade och Felix Jansson var sin kasse och man hade tagit över matchen med en 3–1-ledning.

Gästerna var dock inte redo att ge upp denna dag och innan pausvilan stod det 3–2 på tavlan. 25 sekunder in på den tredje perioden blev det också kvitterat till 3–3 och nervositeten började visa sig i B-hallen. Likaläget stod sig också länge i perioden, men när J18 fick med sig en utvisning klev Felix Jansson fram och gjorde sitt andra mål för matchen fram till 4–3 och laget hade känn på kvartsfinalen.

Men det skulle visa sig att lagen var mycket jämnare än man kanske kunde tro efter torsdagens match och med fyra minuter kvar av matchtiden kvitterade gästerna till 4–4. Detta gjorde att man gick in i förlängning och efter tio mållösa minuter fick straffläggning avgöra. Där gick det även till suddenstraffar, då det var lika efter tre omgångar, och då klev Noel Nordh och Isac Grönhagen fram som segerorganisatörer för J18.

Noel Nordh satte nämligen sin straff och när Isac Grönhagen räddade efter det var det klart – J18 slog ut MoDo med 2–0 i matcher och gick vidare till kvartsfinal under veckan som kommer. Motståndare är ännu ej klart.

MoDo Hockey – Brynäs IF 0–5 (0–0, 0–4, 0–1)
Skott: 26–31 (5–10, 14–8, 7–13)
Utv: 16-12 (4–4, 10–4, 2–4)