Juniorsammanfattning vecka 2

Årets andra vecka innebar fem bortamatcher fördelade på våra tre lag, två för J20, två för J18 och en för U16. J20 åkte på två sura förluster borta mot Färjestad och Södertälje, J18 tog full pott mot Björklöven och MoDo och U16 vann sin match mot Mora relativt komfortabelt.

Alla våra tre lag gav sig ut på bortamatcher under veckan och för både J20 och J18 började man redan på fredagskvällen. J18 var först ut, då man mötte Björklöven 18.00, och man fick en bra start på matchen när Albin Udd skickade in ledningsmålet i matchens första powerplay. Det var sedan lite fram och tillbaka i matchen, och några minuter in på den tredje perioden stod det 3–3 sedan laget tappat sin tvåmålsledning. Men en utvisning gav gästerna ett gyllende läge kort efter kvitteringen och när Viktor Eriksson då hittade rätt satt man återigen i förarsätet.

Björklöven tog till slut timeout med mindre än en minut kvar av matchen och med en uttagen målvakt försökte man forcera fram en kvittering. Men istället fick Jonathan Karlsson tag i pucken rätt omgående och han skickade den då i tom kasse och fastställde slutresultatet, 3–5.

J20 inledde sin bortaturné med match mot Färjestad och den började 18.35 på fredagen. Dessvärre hade man ingen bra dag och efter en match som, hockeymässigt, kanske inte var något vidare så föll man med 4–1 sedan Simon Andersson fått in en reduceringspuck i slutminuten.

Näst på tur var sedan U16, som åkte till Mora på lördagen. 13.00 släpptes pucken och med endast tre femmor tog sig laget an dalmasarna. Där hade man en mållös förstaperiod och det tog lite tid för de vitklädda att komma igång, men efter att Emil Hedin hängde dit 0–1 på ett friläge verkade det släppa lite. Elias Östlin och Edvin Clahr fyllde också på med var sitt mål i den andra perioden och det var en komfortabel ledning som bortalaget hade inför den sista perioden.

Där var det heller inget bländade spel, men man behöll ändå lugnet och spelade bra i defensiven hos de vitklädda. Oscar Berggren fastställde slutresultatet, 0–4, när han gjorde sitt tolfte mål för säsongen och U16 tog med sig tre relativt enkla poäng hem.

J20 drog därefter igång 16.00 mot Södertälje på lördagen och där fick man en riktigt bra start på matchen, då Anton Ohlsson skickade in ledningsmålet efter bara en minut. Men det var en svängig match och efter en period var det likaläge, 2–2, efter att även Melker Pålebo satt en puck i mål. Dessvärre hade man en mindre bra mittenperiod och det stod 5–3 till hemmalaget efter att Joel Holmli gjort reduceringsmålet.

Mot slutet av matchen fick man så ta ut målvakten för att forcera framåt, och då satte Theo Lindstein sitt första mål i J20 fram till 5–4, men närmre än så kom man inte denna dag och det blev en sur förlust i Scaniarinken.

J18 drog igång sent på lördagen och 17.30 var det nedsläpp mot MoDo i Hägglunds Arena. Då var det faktiskt hemmalaget som tog ledningen i matchen, efter lite drygt 15 minuter, men den ledningen var Linus Molin snabbt framme och kvitterade när han fick ett halvt friläge minuten senare. Backen Isak Åhrlin gav därefter laget ledningen med 2–1 i powerplay i den andra perioden, och när Jonathan Karlsson sedan klev runt målburen och satte 3–1 bara halvminuten senare hade man en bra känsla i bortabåset.

MoDo gjorde förvisso 2–3 när de själva fick spela powerplay, men återigen var då Linus Molin snabbt framme och satte en puck i nät för att försvara tvåmålsledningen. I slutet av den tredje perioden fick MoDo återigen utdelning i powerplay och när det då stod 3–4 med två minuter kvar blev det aningen nervöst i vitt. Men experten på mål i tom kasse, Jonathan Karlsson, klev fram igen när hemmalaget plockade ut målvakten och precis som på fredagen kunde forwarden punktera matchen med målet som betydde 3–5, vilket gav J18 full pott på helgens matcher och man är även obesegrade med maximala 12 poäng hittills.

J20:

Färjestad BK – Brynäs IF 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)
Skott: 19–22 (1–5, 11–9, 7–8)
Utv: 10–4 (2–0, 4–2, 4–2)
Publik: 97
Målet: Simon Andersson

Södertälje SK – Brynäs IF 5–4 (2–2, 3–1, 0–1)
Skott: 37–20 (13–6, 15–8, 9–6)
Utv: 6–0 (0–0, 2–0, 4–0)
Publik: 164
Målen: Anton Ohlsson, Melker Pålebo, Joel Holmli, Theo Lindstein

J18:

IF Björklöven – Brynäs IF 3–5 (0–1, 1–1, 2–3)
Skott: 26–35 (6–8, 11–13, 9–14)
Utv: 4–8 (2–0, 0–4, 2–4)
Publik: 115
Målen: Albin Udd, Alieu Moldal Bah, Elliot Hjorth, Viktor Eriksson, Jonathan Karlsson

MoDo Hockey – Brynäs IF 3–5 (1–1, 1–3, 1–1)
Skott: 22–27 (6–9, 9–8, 7–10)
Utv: 10–6 (0–2, 6–2, 4–2)