Juniorsammanfattning vecka 7

Det var en fullspäckad vecka med matcher under vecka 7 och de tre lagen samlade ihop 11 av 18 poäng på de sex matcherna, fördelat på 5 för J20, 3 för J18 och 3 för U16 efter segrar mot Leksand, Malmö, Skellefteå samt Västerås.

Veckan inleddes, precis som vecka 6, med match på tisdagen. Denna gång var dock J20 först ut då man tog emot Leksand hemma i Monitor och man fick en bra start på matchen när Arvid Sundin kunde skicka in ledningsmålet efter bara fyra minuter. Gästerna var dock också på hugget och när den första perioden var slut hade man vänt till 1–2.

I den andra perioden var det däremot Brynäs för hela slanten och efter 17–5 i skott och två styrningar av Hampus Andersson, som gjorde sina första mål i Brynäströjan, hade man vänt tillbaka matchen i sin egen fördel.

Den tredje perioden stod sedan och vägde en stund, men när Brynäs drog på sig en utvisning för tripping efter dryga tio minuters spel kunde Leksand kvittera till 3–3, vilket också var ställningen efter 60 minuter.

Förlängningen hann sedan bli strax över två minuter gammal innan Rasmus Hemström fiskade upp pucken vid sargen, klev in i mitten och hängde segermålet i krysset, vilket gav Brynäs två poäng och sin andra raka seger.

Helgen innebar sedan dubbla bortamatcher för laget, som gjorde sitt första stopp i Malmö. Där hade man tidigt ledningen med 2–0 efter att Hampus Andersson och Max Grundel gjort var sitt mål i början av den första perioden.

Men hemmalaget kom tillbaka relativt omgående och i början av den andra perioden stod det 2–2 på tavlan. Mitt i matchen klev dock Arvid Sundin fram och satte ledningsmålet, 3–2, till Brynäs fördel och det var en ledning som laget sedan höll i resten av matchen då man tog hem tre sköna poäng i Skåne.

På lördagen klev man sedan ut i Frölundaborg i Göteborg och det blev en mycket tätare match där än när Frölunda var i Gävle i början av Fortsättningsserien. Efter lite drygt halva matchen var det nämligen 1–1 efter att Linus Lindblom kvitterat en tidig hemmaledning, och det såg även ut att bli delad poäng när Hampus Andersson skickade in 2–2 i powerplay med 38 sekunder kvar att spela.

Dock tappade man skärpan i det absoluta slutskedet av matchen och 3–2 trillade in bara åtta sekunder efter kvitteringspucken. Tiden som var kvar var därmed knapp och laget hann inte mäkta med en till kvittering på lördagseftermiddagen, vilket resulterade i att Frölunda tog alla tre poäng.

För J18 var det resa åt helt andra hållet i Sverige som gällde när man tog sig till Luleå för match på lördagen. Vid lunchtid släpptes pucken i norrbottningarnas B-hall och det hade inte gått mer än en minut innan Liam Willner satte den första pucken i nät bakom hemmalagets målvakt.

Det rasslade på bra efter det och efter tio minuter hade laget ledningen med 5–0, efter bland annat två mål i powerplay, vilket tvingade Luleå till ett målvaktsbyte. Det verkade också ha triggat igång hemmalaget och när två perioder hade spelats var det likaläge, 5–5, i matchen.

J18 fortsatte att tappa mer och mer av sitt eget spel när den tredje perioden drog igång och när man hade spelat fem minuter hade hemmalaget vänt till 7–5 – en riktig kalldusch alltså. Theo Widén-Schade fick förvisso in en puck bakom den nye målvakten i Luleå, men den där sista kvitteringen ville inte sitta denna lördag och det blev en ovanlig nollpoängare för J18.

Revanschlusten var därmed stor när man bytte landskap och reste till Västerbotten för söndagens match mot Skellefteå. Dessvärre satt nog känslan kvar en aning i början av matchen och det var 1–0 i mål och 15–6 i skott efter en spelad period.

Laget fick dock tillbaka sin styrka i mellanakten och efter bara 1.38 kunde Jonathan Karlsson göra 1–1 när han slog till på volley framför kassen. J18 fortsatte sedan att ösa på från det momentumet och mot slutet av perioden drog Linus Molin till med ett pangskott då han gjorde 1–2 på Skellefteåmålvakten.

I uppstarten av den tredje perioden kunde Liam Willner utöka ledningen till 3–1 efter att pucken hamnat löst i målgården och det var en helt annan känsla i laget än på lördagen. Skellefteå pressade, så klart, på hårt efter det och det blev en reduering till 2–3 med knappa elva minuter kvar av matchen.

Men söndagens försvarsspel från laget var riktigt vasst och när Viktor Eriksson fick sikte på den tomma kassen med halvminuten kvar kunde han sätta 2–4 med ett välplacerat skott, vilket gav J18 tre poäng att avsluta helgen med.

U16 spelade sin näst sista seriematch på lördagseftermiddagen då man mötte Västerås i ABB Arena Nord. Där var det mållöst en längre stund i den första perioden, men till slut kom ledningsmålet från Hugo Östberg när laget fick sitt första powerplay för matchen. Samme Östberg utökade även ledningen till 2–0 mitt i den andra perioden och det var inte mycket annat som hände i Västerås denna lördag.

Emil Hedin gjorde förvisso 3–0 i boxplay i den tredje perioden, men mycket intressantare än så skulle det inte bli. Laget vann, planenligt, matchen och William Forsberg fick hålla nollan. På söndagen blev det även klart att U16 slutar tvåa i serien efter Örebro, som vinner med minst fem poängs marginal.

J20:

Brynäs IF – Leksands IF 4–3 (1–2, 2–0, 0–1, 1–0)
Skott: 42–30 (13–14, 17–5, 9–10, 3–1)
Utv: 6–10 (0–2, 2–4, 4–4, 0–0)
Publik: 187
Målen, Brynäs: Hampus Andersson x2, Arvid Sundin, Rasmus Hemström

IF Malmö Redhawks – Brynäs IF 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)
Skott: 23–30 (6–9, 11–10, 6–11)
Utv: 6–10 (2–2, 4–8, 0–0)
Publik: 74
Målen, Brynäs: Hampus Andersson, Max Grundel, Arvid Sundin

Frölunda HC – Brynäs IF 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)
Skott: 41–24 (12–7, 15–8, 14–9)
Utv: 10–6 (2–2, 2–2, 6–2)
Publik: 144
Målen, Brynäs: Linus Lindblom, Hampus Andersson

J18:

Luleå HF – Brynäs IF 7–6 (1–5, 4–0, 2–1)
Skott: 22–31 (5–16, 9–5, 8–10)
Utv: 12–8 (4–0, 2–2, 6–6)
Publik: 201
Målen, Brynäs: Alieu Bah x2, Liam Willner, Linus Molin, Anton Ohlsson, Theo Widén-Schade

Skellefteå AIK – Brynäs IF 2–4 (1–0, 0–2, 1–2)
Skott: 29–25 (15–6, 4–12, 10–7)
Utv: 16–4 (0–4, 12–0, 4–0)