Juniorsammanfattning vecka 38

Under veckan som gick spelade våra lag sju matcher och man fick med sig tio poäng totalt från dessa. Mest lyckosamma var J18, som kammade full pott mot Borlänge och Grums. Trögare gick det för J20, en vinst och två förluster mot Skellefteå och Luleå, samt U16, förluster mot Örebro och Färjestad.

Veckans matchande började i Monitor på tisdagskvällen, då U16 inledde sin serie mot Örebro – ett distrikt man nyligen spelade bort från TV-puckens kvartsfinaler. Där såg det bra ut till en början och man ledde med 3–1 efter halva matchen, men Örebro tog sig tillbaka och vann till slut på övertid.

U16 hade sedan match borta mot Färjestad på lördagen och den långa bussresan verkade sitta kvar i benen på spelarna en bit in i matchen. Hemmalaget hade en 3-0-ledning efter två perioder och trots att U16 skapade sina lägen så ville inte målvakten släppa någonting förbi sig. Lagkapten Edvin Nääs gjorde förvisso ett mål i den tredje perioden, men det räckte tyvärr inte till när Färjestad vann med 4–1.

J18 hade som sagt en mer lyckosam vecka och det började i Borlänge på torsdagskvällen. Visst, man lät hemmalaget ta kommandot i den första perioden då man släppte in 1–0 i boxplay, men glädjen blev kortvarig för dalmasarna. 22 sekunder efter ledningsmålet kvitterade nämligen Linus Molin och när den andra perioden sedan var åtta minuter gammal assisterade han också när Felix Jansson gav laget ledningen med 2–1.

Trots detta var det lite ovisst när man hade spelat 40 minuter och när den tredje perioden var 28 sekunder gammal kvitterade Borlänge till 2–2 på en utvisning som hängt med från mittenakten. Då tog dock J18 tillbaka kommandot direkt, för man tänkte inte åka till Borlänge och förlora. Noel Nordh fixade ledning på nytt knappa 30 sekunder efter målet och efter det blev det som en ketchupeffekt för J18.

Backen Theo Widén-Schade smackade in två mål på lika många minuter från blålinjen – något som fick Borlänge att ta timeout. Men dalalaget rådde inte riktigt på J18 när det skulle avgöras och Anton Ohlsson avrundade matchen med att sätta 6–2 på pass av kedjekamraterna Linus Molin och Felix Jansson och tre poäng var i hamn.

På söndagen var det så dags för nästa match, nu på hemmaplan mot Grums. Även här var man lite trögstartade och det var inte förrän tolv minuter in på matchen som Jonathan Karlsson knackade in passningen från Felix Jansson fram till 1–0. Den andra perioden såg ut lite på samma sätt och den slutade 1–1 sedan Grums fått in en reducering till 2–1.

Men i den tredje perioden blev det åka av. Äntligen vaknade laget till och i det första, och enda, powerplayet för matchen för Brynäs del kunde Jonathan Karlsson göra sitt andra mål för matchen fram till 3–1. 4–1 gjorde Felix Jansson fyra minuter senare och det var timeoutläge i bortalaget.

Blott 24 sekunder fick dock Grums efter sin timeout innan Jonathan Karlsson hade gjort hattrick efter ett fint spel från kedjan med honom, Molin och Jansson. Men det var inte slut där. Några minuter efter att Isac Grönhagen fick komma in i målet på grund av en olycklig händelse med Abbe Linderdahl så kunde Liam Willner göra sitt första mål för säsongen fram till 6–1.

Och för att strö lite extra salt i såren fick nye backen Elliot Hjorth också presentera sig i Brynäströjan innan matchen var över. Med stor yta på vänstersidan gjorde han inga misstag när han skickade upp pucken i bortre krysset och det var 7–1 på tavlan. Resten av matchen gick därefter fort och tre nya poäng bärgades för J18, som nu leder J18 Regional Väst.

J20 åkte på fredagen nästintill så långt som är möjligt i sin serie, nämligen till Skellefteå. Mot hemmalaget tog man ledningen efter bara en minut genom Joel Holmli och trots att Skellefteå kvitterade några minuter senare kändes det ändå som att man hade bra kontroll på matchen. Den andra perioden blev särskilt fin då Linus Hemström, Max Grundel och Anton Ohlsson gjorde var sitt mål. När Arvid Sundin dessutom gjorde 2–5 mitt i den tredje perioden kändes det som att det var så gott som över.

Men Skellefteå kämpade vilt och fick in två puckar på Gustav Karnatz, fram till 4–5, och det blev lite stressat i bortabåset. Men tappert kunde man hålla tätt och det blev tre poäng på fredagskvällen. Desto jobbigare hade man det mot samma motstånd på lördagen, då det blev 6–2 i västerbottningarnas fördel, och på söndagen då Luleå vann med 5–1.