Juniorsammanfattning vecka 41

Snäppet fler matcher spelades under vecka 41 jämfört med vecka 40 och på dessa fyra matcher spelade de tre lagen ihop fem poäng, då U16 tog tre på onsdagen och J18 fick med sig två på söndagseftermiddagen. För J20 blev det en tung vecka med två förluster mot Mora och Leksand.

Vecka 41:s matchande började på onsdagskvällen då både J20 och U16 spelade hemmamatcher. Mora respektive Västerås stod för motståndet i A- och B-hallen och det blev två rätt olika matcher för de båda lagen. Förvisso liknade de båda förstaperioderna varandra, då J20 spelade 0–0 och U16 hade ledningen med 1–0 efter 20 minuter, men därefter började matcherna ta olika karaktärer.

I A-hallen åkte J20 nämligen på fyra insläppta mål under mittenakten och när man enbart fick in två puckar själv, från Arvid Sundin och Adam Dahlström, var det en uppförsbacke inför tredje perioden.

För U16 i B-hallen gick det desto bättre och det var en andraperiod där hemmalaget gjorde hela fem mål framåt, genom Calle Zetterholm, Anton Hedlund, Liam Sarlind, Hugo Östberg och Liam Danielsson, medan man släppte en puck förbi sig, vilket gav 6–1 och en stabil känsla efter 40 minuters spel.

J20 hade dock inte samma flyt i sitt spel inne i A-hallen och trots kopiösa mängder lägen mot bortalagets målvakt så ville inte puckarna in. Mot slutet plockade man ut målvakten för en extra utespelare och William Eriksson gav laget känning då han gjorde 3–4, men det var inte Brynäs kväll denna onsdag. Nästa gång man tog ut målvakten kunde Mora få pucken i tom kasse och det slutade 3–5 i Monitor denna kväll.

U16 fortsatte dock med sitt flyt i B-hallen, även fast man drog av på måltakten en aning. Två mål kom i den tredje perioden, då Liam Danielsson och Elias Östlin satte var sin kasse och segern var i hamn med slutresultatet 8–1.

Därefter var det hela tre spellediga dagar innan både J20 och J18 var i farten på söndagseftermiddagen. J20 tog sig an Leksand på bortaplan och J18 tog emot Mora hemma i Monitor.

För J20 fortsatte oflytet att visa sig och i två boxplay på lika många perioder släppte man till två mål bakåt samtidigt som chanserna framåt inte ville sitta på rätt ställe. Detta trots ett skottövertag på 18–8 (!) i den andra perioden.

Ett mål kom dock, till slut, när Max Grundel satte reduceringen i powerplay i den tredje perioden, men det räckte inte riktigt till. Man forcerade även i slutet med en utplockad målvakt men målskörden stannade vid ett denna dag och det blev en tung förlust i Dalarna.

J18 startade sin match en timme senare och fick en tuff start, då Mora gjorde 0–1 redan efter 35 sekunder. Men laget tog det lugnt och efter cirka tio minuter kom kvitteringen då backen Theo Widén-Schade stod för ett konstmål fram till 1–1. Därefter gjorde Anton Ohlsson 2–1 och 3–1 i två raka powerplay och det kändes som att matchen vägde över åt hemmalagets sida.

Mora kunde dock reducera mitt i den andra perioden och det var 3–2 efter 40 minuter i Monitor ERP Arena. Gästerna kvitterade sedan matchen till 3–3 i den tredje perioden och det blev förlängningsläge denna söndag. Där var dock J18, med Anton Ohlsson i spetsen, hetast och forwarden fullbordade sitt hattrick när han satte avgörandet efter 3.16.

Våra lag tog därmed hem fem av tolv möjliga poäng på veckans matcher och J18 fortsätter att vara obesegrade i Region Väst.