Juniorsammanfattning vecka 40

Blott en match var, alltså tre totalt, spelade våra lag under vecka 40 och det blev sex av nio poäng på dessa. J18 inledde veckan med att krossa Strömsbro i derbyt, följt av ett målkalas för U16 mot Mora på lördagen. Förlusten kom då J20 föll mot Västerås med 1–0 på hemmaplan på söndagen, trots att man dominerat stora delar av matchen.

Vecka 40 blev en mindre intensiv vecka än den föregående och det var endast tre matcher som stod i kalendern för de tre lagen. J18 började veckan med att spela derby mot Strömsbro på Testebo under torsdagskvällen, och när Theo Lindstein inledde med att göra 0–1 på sin gamla hemmaplan efter bara 50 sekunder visade det sig bli ett lite för enkelt motstånd för Brynäsarna. 0–4 stod det på tavlan efter en period, 2–9 efter två och det hela slutade i 2–13 när allting var klart. Valbofostrade Linus Hemström hade då gjort ett hattrick och tidigare Strömsbrospelarna Felix Jansson, Linus Molin och Anton Ohlsson hade även de gjort mål på sin gamla klubb. Även fast det alltså inte var någon särskilt spännande match kunde tre poäng och den sjätte raka segern inkasseras.

Nästa match spelades på lördagen då U16 åkte till Smidjegrav Arena i Mora. Där tog det förvisso ett tag innan man kom igång med målskyttet och det var blott 1–0 till Brynäs efter en period sedan Emil Hedin öppnat målskyttet i powerplay. Men laget kom igång rejält i mittenakten och Liam Sarlind, Elias Östlin och Edvin Nääs gjorde var sitt mål fram till 0–4. Mora skulle också komma in i målprotokollet med två mål i den andra perioden, men Liam Danielssons fina mål gjorde att det var 2–5 efter två perioder.

Inte ens 30 sekunder hann det sedan gå i tredje innan Emil Hedin var framme igen och det stod då 2–6 till Brynäs. Felix Åkerson fyllde sedan på med 2–7 innan Elias Östlin och Liam Danielsson blev målskyttar igen när Brynäs var uppe och nosade på tvåsiffrigt. Men så blev det inte. Istället blev det lite för avslappnat mot slutet och man lät Mora reducera dubbelt, vilket skrev slutresultatet till 4–9.

Ända till söndagen var J20 tvungna att vänta på att få spela match och då tog man emot tabelltvåan Västerås till Monitor. Där var det länge mållöst, trots att hemmalaget pressade på om och om igen. 0–0 var det nämligen efter två perioder även fast J20 då hade 23–11 i skottövertag.

I början på den tredje perioden fick Västerås in 0–1 på Samuel Jonsson och det kändes lite som att luften gick ur de svartklädda. Man hade verkligen inte marginalerna med sig denna dag och trots 15 skott på mål, och några utanför, fick man inte till det mot gästernas målvakt. Matchen slutade alltså 0–1 och det blev noll poäng för J20 mot Västerås.