Juniorsammanfattning vecka 39

En ny vecka är till ända och våra lag tog hem 16 av 18 möjliga poäng på sina matcher. Både U16 och J18 gjorde rent hus då man slog BIK Karlskoga med 8–3 och Leksand med 12–4 samt Valbo med 4–1 och BIK Karlskoga med 7–2. J18 är därmed fortsatt serieledare och även obesegrade efter fem omgångar. J20 fick med sig en poäng från mötet med AIK på lördagen, 2–3 OT, och tre starka poäng på söndagen mot Djurgården, vilket gör att man klättrar ett par steg i tabellen.

Matchandet under vecka 39 började då U16 tog emot BIK Karlskoga i B-hallen på onsdagskvällen och matchen började lite på samma sätt som de två inledande matcherna i serien gjort. Det var nämligen rätt jämnt mellan lagen efter två perioder, då U16 hade ledningen med 2–1, men den avslutande perioden blev bra mycket intressantare. Laget spelade upp sig rejält och fullkomligt öste på med mål framåt, vilket gav en storartad seger med 8–3.

Nästa match gick sedan på lördagen då man tog sig till Leksand för ett rivalmöte. Även där följdes lagen åt en bra bit, då det var 4–4 efter ungefär halva matchen, men även här tände det till i Brynäs mot slutet. Efter åtta raka mål hade man dragit ifrån till 12–4, vilket också blev slutresultatet i Tegera Arena och U16 snyggar till sin målskörd rätt rejält.

För J18 började veckan med derby på torsdagskvällen, då Valbo stod för mötet i NickBack Arena. Precis som i tidigare matcher i serien höll man spänningen i liv länge denna kväll, då det endast var ledning med 1–0 efter två spelade perioder. Men i den tredje satte laget två mål i powerplay och ett i boxplay och man tog hem matchen med 4–1.

Nästa match spelades på söndagen då BIK Karlskoga kom till B-hallen. Här var man aningen effektivare, då man hade ledningen med 3–0 efter en period. Laget utökade även till 4–0 i den andra perioden, men det var inte helt godkänt från tränarhåll då man tog en timeout halvvägs in i matchen. Det var dock aldrig någon fara på taket och matchen slutade 7–2 efter ett par snygga mål till i den tredje perioden.

J20 hade hemmahelg efter förra veckans besök norröver och på lördagen började man med att ta emot AIK i B-hallen. Det var en mycket jämnare historia än då man möttes i Solna och med 2–2 efter full tid fick lagen dela på poängen. AIK fick sedermera med sig extrapoängen i sudden death.

Nästa stockholmslag kom sedan på besök på söndagen och det var en tät match som utspelade sig. 1–1 stod det mellan lagen efter två perioder, innan J20 prickade in två mål på strax över sju minuter i tredje. När sedan en Djurgårdsspelare var framme och högg på Samuel Jonsson i målet så bröt bråk ut mellan lagen, vilket slutade i att gästerna på något sätt fick spela powerplay.

Där gjorde de också 3–2 i det numerära överläget, men trots att de sedan plockade ut målvakten så kom Djurgården inte närmre och det blev tre väldigt sköna poäng för J20.