J20: Förlust mot Leksand

Det blev en tung fredagskväll för J20 i Tegera Arena. Mot Leksand åkte man på förlust med 4–0 efter att hemmalaget varit bättre på det mesta under matchens gång.

Fredagskvällen bjöd på Gävle/Daladerby i Leksand när Brynäs kom på besök i J20 Nationell Norra. Dessvärre fick man sig en smärre chock när hemmalaget kom ut hårt redan från start och efter två minuter var det 1–0 på tavlan.

Spelet var därefter lite krampaktigt och mitt i perioden gjorde Leksand också 2–0 efter att försvaret slarvat en del i bortalaget. Matchen fortsatte sedan att se ut på samma sätt och Leksand sköljde över Brynäsarna gång efter gång.

När man sedan ville få en bra start på den andra perioden gjorde hemmalaget ett nytt mål redan efter en minuts spel, och det var uppgivet i bortabåset. Samma sak hände också i den tredje perioden, då Brynäs spelade powerplay, och 4–0 i boxplay för Leksand satte punkt för kvällens möte.

Laget får nu ladda om inför onsdagens möte med Timrå.

Leksands IF – Brynäs IF 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)
Skott: 31–23 (13–8, 10–5, 8–10)
Utv: 12–6 (2–2, 4–4, 6–0)