J18: Seger i säsongens första derby

J18 tog hem segern i det första derbyt för säsongen – borta mot Strömsbro. På Testebo blev det 1–5 sedan Brynäs gjort två mål i boxplay (!) och ett i powerplay.

Precis som förra säsongen kommer fyra derbymatcher att spelas i J18 Region Väst, då både Valbo och Strömsbro är kvar i serien. Den första av dessa blev mot Strömsbro på torsdagskvällen och laget tog sig till Testebo Arena för mötet.

Där fick man en kanonstart på matchen, då Linus Lindblom kunde peta in 0–1 redan efter 44 sekunder, men det fick inte riktigt den effekt man hade velat ha i bortalaget. Spelet såg stundvis väldigt slarvigt ut och det verkade som att vissa nerver gjorde sig påminda när spelare som träffar varandra ofta skulle mötas.

Detta gjorde också att den första perioden slutade med uddamålsledning för Brynäs, trots att man hade vunnit skotten med hela 17–5, och det var en viss besvikelse i pausvilan.

I början av den andra perioden drog man också på sig en utvisning och det såg ut som att man skulle bjuda in Strömsbro i matchen där och då. Men istället vände spelet och när Rasmus Westerberg hittade Melker Pålebo stod det 0–2 efter ett snyggt boxplaymål.

Strömsbro reducerade förvisso till 1–2 genom förre Brynässpelaren Tom Wikman ungefär mitt i matchen, men mer än så tänkte inte målvakten Isac Grönhagen släppa förbi sig.

Felix Jansson och Rasmus Westerberg gjorde nämligen var sitt mål i periodens andra halva och det var 1–4 på tavlan efter 40 minuters spel. Det hafsiga spelet fortsatte dock i den tredje perioden och det var inte alls en välspelad match från bortagänget.

Trots det så kom ännu ett mål i boxplay när Tim Dackell spelade fram Jonathan Karlsson, som fintade bort målvakten och la in pucken i målet, vilket betydde 1–5 och även slutet på målgörandet.

Inget av lagen kom nämligen till något mer och det blev en stabil seger trots slarvigt spel för Brynäs.

Strömsbro IF – Brynäs IF 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Skott: 22–44 (5–17, 11–13, 6–14)
Utv: 12–8 (4–0, 6–2, 2–6)

0–1 (0.44) Linus Lindblom (Rasmus Westerberg)
0–2 (21.26) Melker Pålebo (Rasmus Westerberg) SH1
1–2 (30.57) Tom Wikman (Fabian Fahlstedt, Eric Sundström)
1–3 (35.24) Felix Jansson (Felix Söderblom, Axel Eriksson) PP1
1–4 (37.20) Rasmus Westerberg (Linus Lindblom, Felix Söderblom)