U16: Seger i veckans enda match

Det blev en tvåmålsseger för U16 i den första matchen efter TV-pucken. Borta mot jumbon Köping vände man 4–3 till seger med 6–4 efter att ha gjort mål i både power- och boxplay.

Strax över en vecka efter TV-pucken var det dags för laget att svida om till Brynäströjorna igen och på lördagen tog man sig till Köping för bortamatch mot U16 Region Västs jumbo: just Köping HC. Där var det en inledning som var kantad av utvisningar och matchens första mål kom inte förrän man hade spelat tolv minuter av den första perioden. Då var det hemmalaget som tog ledningen med 1–0, men det var en ledning man inte fick ha kvar särskilt länge.

Exakt 20 sekunder senare kvitterade nämligen Liam Willner till 1–1 och minuterna efter kvitteringen var det nästan bara Brynäs som syntes. Viktor Eriksson gav laget ledningen i powerplay knappa två minuter efter Willners kvittering och ytterligare två och en halv minut efter det utökade Charlie Olsson ledningen till 3–1.

Men Köping tog över mer och mer i den andra perioden och efter att ha vunnit periodens skottstatistik med 20–5 hade man också tagit ikapp målmässigt då det stod 3–3 efter två perioder. Köping tog även ledningen två minuter in i tredje, då man spelade fem-mot-tre, men återigen så lät inte Brynäs sina motståndare glädjas särskilt länge åt en ledning.

Liam Willner kvitterade nämligen ännu en gång när den tredje perioden var fem minuter gammal och när man sedan spelade powerplay kunde Ludvig Basth göra sitt första mål i U16 när han gav laget ledningen med 5–4.

Det var även några händelserika minuter och när Brynäs åkte ut för tripping fick Köping en gyllene chans att komma tillbaka på nytt. Men istället för detta så kunde Olle Bjälkefors sätta pucken i nät i boxplay och matchen slutade med seger 6–4 för bortalaget.

Köping HC – Brynäs IF 4–6 (1–3, 2–0, 1–3)
Skott: 39–48 (9–22, 20–5, 10–21)
Utv: 12–16 (6–4, 2–6, 4–6)