J20: Förlust mot Timrå

J20 åkte på två smällar borta mot Timrå på tisdagskvällen. Först fick backen William Eriksson kliva av efter en huvudtackling och sedan förlorade laget matchen med 3–1, då Rasmus Hemström blev enda målskytt.

Första matchen efter landslagsuppehållet spelade J20 i Medelpad då man tog sig an Timrå i NHC Arena på tisdagskvällen. Där var det en jämn inledning mellan lagen och efter åtta minuters spel så var det hemmalaget som tog ledningen, på ett lite slumpartat sätt, då pucken studsade i sargen bakom målet och kom fram på andra sidan. Samuel Jonsson hann då inte riktigt med när Timråspelaren skickade pucken i mål.

Brynäs jobbade sig dock in i matchen och man hade ett flertal kvalificerade målchanser i den första perioden, men hemmalagets målvakt var med på alla tolv skott man skickade iväg. Starten på den andra perioden var också bättre och det tog strax över två minuter innan Rasmus Hemström reducerade till 2–1 när han och Zebastian Sjödin kom på en spelvändning.

Laget hade även bud på mer efter målet, men det skulle istället bli en andraperiod med mycket ilska från bortalaget. Mitt i perioden åkte nämligen William Eriksson på en ful huvudtackling, men när domarna hade konfererat så fick man inga fem minuter i powerplay. Istället blev det spel fem-mot-fem, sedan man ansett att Brynässpelarna slagit den Timråit som tacklat.

Irritationen över detta låg också kvar större delen av den tid som var kvar och trots att man spelade ett par powerplay när matchen fortgick så ville det sig inte denna gång. Timrå utökade sin ledning till 3–1 och höll sedan det matchen ut.

Timrå IK – Brynäs IF 3–1 (1–0, 2–1, 0–1)
Skott: 31–34 (10–12, 16–9, 5–13)
Utv: 60–56 (2–0, 56–54, 2–2)