J18: Första nollan för Grönhagen när Brynäs tog femte raka

Det ångar på rejält för J18 i serien just nu. På söndagen tog man sin femte raka seger efter att ha vunnit mot Örebro på bortaplan i Behrn Arena. Nye målvakten Isac Grönhagen var stabil mellan stolparna och höll sin första nolla i Brynäströjan.

Efter lördagens storartade seger mot BIK Karlskoga tog J18 sig till Örebro för nästa match på söndagen. I Behrn Arena väntade ett annat topplag och det var lite trevande inledningsvis mellan lagen som ligger nära varandra i tabellen. När det gått nästan åtta minuter så small det dock för första gången i matchen, då Tim Dackell snappade upp en puck som Arvid Sundin blivit av med mitt framför målet, och det var 0–1 på tavlan.

Två och en halv minut senare kom nästa kasse, då Jonathan Karlsson hittade nätmaskorna i powerplay och det var lite känslan av att de vitklädda var det bättre laget. Matchen gick dock väldigt fort och med få avblåsningar och man var snabbt klara med den andra perioden, då endast ett par utvisningar redovisades.

Samma sak hände också i början av den tredje perioden och det såg länge ut som att även den perioden skulle gå mållös. Men i slutminuterna prickade Linus Lindblom in 0–3 och segern var garanterat i hamn för Brynäs. Man kämpade även på in i slutet och hjälpte Isac Grönhagen att hålla sin första nolla i Brynäströjan när han tog alla 19 skott.

Örebro HK – Brynäs IF 0–3 (0–2, 0–0, 0–1)
Skott: 19–35 (4–11, 9–11, 6–13)
Utv: 10–8 (4–2, 2–4, 4–2)

0–1 (7.43) Tim Dackell (Arvid Sundin)
0–2 (9.17) Jonathan Karlsson (Linus Molin) PP1
0–3 (56.18) Linus Lindblom