J20: Storseger mot Frölunda

J20 repade sig efter lördagens förlust och körde i stort sett över Frölunda i Monitor ERP Arena på söndagen. Ett försprång på 4–1 från den första perioden gjorde att man kunde knyta ihop säcken bra och det blev till slut 7–3 efter bland annat tre mål i powerplay och två i boxplay.

Efter lördagens förlust mot Växjö i B-hallen flyttade J20 in i Monitor ERP Arena när man tog emot Frölunda på söndagsförmiddagen. 11.00 släpptes pucken mellan lagen som spelade jämnt när man möttes i Frölundaborg och det var en helt annan matchbild till en början när det var möte i Gävle. Brynäs kom nämligen ut i ett högt tempo och i matchens första powerplay kunde Viktor Persson göra 1–0 på Hannes Kollén i bortakassen.

Emil Lindgren och William Alftberg svarade sedan för var sitt mål mitt i perioden innan gästerna kunde komma emellan med en reducering till 3–1. Det var dock inte bortalagets dag, för i ett nytt numerärt överläge utökade William Alftberg ledningen till 4–1 med sitt andra mål för matchen.

Frölunda bytte sedan målvakt i den andra perioden och in kom Victor Svensson, men det gick inte vägen ändå för göteborgarna. När Brynäs åkte på en utvisning såg Frölunda sin chans att komma närmare i powerplay, men icke. Istället gjorde Emil Lindgren och Alexander Ljungkrantz var sin kasse i samma boxplay och 4–1 hade blivit 6–1 när halva matchen var spelad.

Och även fast Frölunda reducerade till 6–2 när Brynäs var utvisade för holding så räckte man helt enkelt inte till i söndagens match. Oscar Birgersson gjorde nämligen 7–2 i slutet av mittenakten och det var en ledning man aldrig släppte ifrån sig.

Frölunda kunde förvisso reducera till 7–3 i den tredje perioden, vilket också blev slutresultatet, och Brynäs tog tre sköna poäng i hemmamatchen.

Brynäs IF – Frölunda HC 7–3 (4–1, 3–1, 0–1)
Skott: 26–27 (11–6, 11–11, 4–10)
Utv: 14–10 (2–6, 6–2, 6–2)