J18: Förlust i första sextondelen

Det blev en suddenförlust för J18 i den första sextondelen mot Mora. På bortaplan var det 2–2 efter full tid och hemmalaget avgjorde efter lite drygt fyra minuters övertidsspel. Nu väntar returmatch på hemmaplan på lördagen och eventuellt söndagen.

Efter ett par dagars vila från sista seriematchen, mot Mora, var det dags för J18 att kliva in i SM-slutspelet på torsdagskvällen. Även denna gång var det Mora som stod som motståndare, men slutspelsmatchen fick inte riktigt samma karaktär som seriematchen.

Här hade man det nämligen mycket svårare mot ett fysiskt spelande Mora och den första perioden såg länge ut att gå mållös. Så skulle det dock inte bli, för mot slutet av perioden kunde Calle Westerlund skrinna sig upp i banan och med ett snyggt avslut satte han 0–1 då det återstod elva sekunder av den inledande perioden.

Men Mora tog över mer och mer i den andra perioden och när klockan stod på 7.49 hade 0–1 blivit 2–1 efter att dalmasarna gjort två mål på strax över en minut. Detta betydde timeout från Brynäsbåset och man fick en avhyvling från tränarhåll.

Dock så kom det ingen kvittering på länge från laget, som hade aningen svårt att komma in på kassen denna dag. I den trejde perioden blev det sedan lite bättre i offensiven och med en soloprestation som hette dugga tog sig Tim Alverhag på egen hand från mittzonen fram till målet, där han kunde lägga in kvitteringen till 2–2.

När det resultatet sedan stod sig så blev det sudden death i max tio minuter som väntade mellan lagen. Där hade Brynäs flertalet lägen från bland annat snabbskrinnande Joel Holmli och Arvid Sundin, men det var Mora som drog det längsta strået i sin hemmamatch. Efter strax under fyra minuter avgjorde man nämligen på ett skott där Samuel Jonsson var skymd och match ett av maximalt tre gick till de röda.

Mora IK – Brynäs IF 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)
Skott: 25–26 (5–8, 9–4, 8–12, 3–2)
Utv: 6–4 (6–2, 0–2, 0–0, 0–0)