U16: Förlust mot Västerås

Det blev tyvärr ingen vidare dag för U16 när man tog emot Västerås i en seriefinal. Efter att ha förlorat två perioder och spelat en oavgjord blev det 3–5 i B-hallen.

Veckans enda match för U16 var en seriefinal mot Västerås ute i B-hallen på lördagen. Där blev det en riktigt bra start för Brynäs, då Liam Melin gjorde 1–0 på pass av Anton Ohlsson redan efter en minut, men man lyckades inte spinna vidare på det just denna gång. Västerås gjorde nämligen det bra mitt i perioden och på lite drygt 20 sekunder hade gästerna vänt till 1–2.

Den andra perioden gick sedan i lite samma tempo och Brynäs hade svårt att riktigt komma in framför mål. Därför tog man en timeout efter 9.41 och 40 sekunder senare kvitterade Olle Hammarqvist till 2–2 efter en fin framspelning från Felix Jansson. Men glädjen blev inte långvarig, bara minuten senare gjorde Västerås 2–3 och man var åter i underläge i hemmalaget.

Därför blev det inte bättre av att gästerna gjorde 2–4 medan Brynäs hade en skadad spelare på isen, och man hittade dessvärre inte in i matchen efter det. Trots att Linus Hemström fick in 3–4 i den tredje periodens andra hälft så gick det inte för laget. När man tog ut målvakten kom 3–5 i tom kasse och förlusten var ett faktum.

Brynäs IF – Västerås IK 3–5 (1–2, 1–1, 1–2)
Skott: 29–30 (10–13, 9–10, 10–7)
Utv: 8–16 (2–2, 2–8, 4–6)
Målen, Brynäs: Liam Melin, Olle Hammarqvist, Linus Hemström