J20: Fortsatt tungt i Topp 10

J20 har det fortsatt tufft i inledningen av Topp 10-spelet. På onsdagen blev det förlust med 7–3 hemma mot Örebro efter att gästerna varit effektiva i två perioder och Brynäs väntar ännu på sin första poäng efter tre matcher. 
 
 
Efter premiärhelgen på bortaplan var det dags för J20 att inta Monitor ERP Arena för den första hemmamatchen i Topp 10 – när man tog emot Örebro. Där fick man dock en tuff start, då gästerna gjorde 0–1 redan efter fyra och en halv minut hade spelats. När man sedan släppte in 0–2 och 0–3 under samma minut var det än jobbigare, men man fick lite känn på sina motståndare när backen William Eriksson skickade in reduceringen till 1–3 innan den första perioden var färdigspelad. 
 
Starten på andra var allt bättre och efter 3.33 slog Eriksson till med ännu en kasse när han krympte gästernas ledning till ett ynka mål med mycket tid kvar att spela. När sedan Alexander Ljungkrantz snyggt kunde göra 3–3 efter framspelning av Emil Lindgren hade man helt och hållet tagit över matchbilden. 
 
Laget fick också flertalet chanser i powerplay i matchen, men spelet i det numerära överläget ville inte riktigt fungera även i denna match och man blev mållösa i spelformen. Det var dock lika på resultattavlan efter två perioder och känslan var att nästa mål borde komma från hemmalaget.
 
Men så blev det dessvärre inte. Redan efter 36 sekunder i den tredje perioden gjorde Örebro nämligen 3–4 och det var lite som att luften gick ur Brynäs i det läget. Spelet liknade alltmer det som återfanns i den första perioden och man hade svårt att ta sig in på mål för de där vassa målchanserna. 
 
Istället för en kvittering gjorde Örebro 3–5, 3–6 och till slut 3–7 medan de svartklädda enbart mäktade med fyra skott framåt i perioden. Det sista målet kom när målvakten var utplockad i båset i slutminuten och det blev en ny förlust för Brynäs i Topp 10. 
 
 
Brynäs IF – Örebro HK 3–7 (1–3, 2–0, 0–4)
Skott: 24–25 (8–7, 12–5, 4–13)
Utv: 8–12 (2–4, 2–4, 4–4)
Publik: 121
Målen, Brynäs: William Eriksson x2, Alexander Ljungkrantz